zagreb

Održana tradicionalna večer Udruge Prsten

dfsf
04.12.2016.
u 16:45

Oko 400 gostiju i uzvanika okupilo se u subotu, 3. prosinca, u zagrebačkom hotelu Sheraton na XI. večeri članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata Prsten, održanoj pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i u njezinoj nazočnosti.

Pozdravljajući okupljene, Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posebno se osvrnula na dobrotvorni angažman Udruge Prsten, ističući kako su u aktualnoj Godini milosrđa pokazali koliko su milosrdni i kako veliko srce imaju. „Uvijek sam podržavala i podržavat ću sve vaše aktivnosti, pogotovo rad Zaklade jer mladi su preduvjet našeg razvoja“, poručila je. Osvrnula se i na aktualno stanje u BiH, zaključivši kako je još puno izazova i otvorenih pitanja koja moramo riješiti. „Ali ja vam jamčim da će Hrvatska stajati uz vas i podržavati euroatlantski put BiH, ali i ustrajati da hrvatski narod u BiH bude ravnopravan, kao i da mladi ostanu“, kazala je predsjednica, zaželjevši svima sretne blagdane te ponajprije zajedništvo svih Hrvata, kao i svih naših građana.

Uz Predsjednicu Republike, tradicionalnoj predbožićnoj večeri UBH Prsten nazočili su i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, saborski zastupnik Drago Prgomet, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, državna tajnica MVPEI-a Zdravka Bušić, veleposlanica BiH u RH Renata Paškalj te bivši predsjednik RH Ivo Josipović, kao i brojni drugi uzvanici i gosti iz Hrvatske i BiH te Austrije i Njemačke.

U ime domaćina članove i prijatelje UBH Prsten pozdravio je predsjednik Udruge Mijo Marić te je pritom podsjetio na ulogu Prstena, udruge koja broji oko 3000 članova i oko 300 pravnih osoba. „S Prstenom i u Prstenu je lakše“, zaključio je, pozvavši i one koji nemaju dvije domovine da se pridruže UBH Prsten.

Najviši uzvanik iz Bosne i Hercegovine, Dragan Čović zahvalio je Prstenu na pozitivnom djelovanju, kako u Hrvatskoj tako i BiH. Istaknuo je važnost potpore kako bi BiH nastavila svojim eruoatlantskim putem, i to predvođena Hrvatima, kao i  stabilizacije odnosa u BiH te zajedništva hrvatskog naroda. Izražavajući zahvalnost na svemu što su do sada učinili „na dobrobit čovjeka“, ujedno je izrazio ohrabrenje članovima Udruge Prsten da nastave tim putem.

Saborski zastupnik i dugogodišnji član Udruge Prsten Drago Prgomet okupljene je pozdravio i u ime premijera Andreja Plenkovića, a u svoje ime govorio je „iz srca“. Posebno je istaknuo humanitarnu djelatnost Prstena, kao i tradicionalne vrijednosti koje članovi udruge promiču.

O važnosti djelovanja Udruge Prsten govorio je i Zvonko Milas, pohvalivši njihov angažman, te je ujedno izrazio potporu Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH kako bi zajednički ostvarili cilj „da BiH ne bude samo zemlja odlaska i prolaska, nego zemlja ostanka i prosperiteta našeg naroda“.

Tom prigodom uručeni su ugovori novim stipendistima Zaklade Prsten, a u ime njih desetero zahvalio je student Edo Pleše, izrazivši nadu da će opravdati ukazano im povjerenje. Zaklada Prsten je do sada s oko 3 milijuna kuna stipendirala 94 studenta i učenika, a jedna od aktualnih stipendistica, Klara Barišić, bila je moderatorica večeri.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su KUD Prsten iz Varaždina i Osijeka te mladi plesni par iz plesne škole „Habanera“, a za dobru zabavu pobrinuli su se band Lira i „najljepši glas Hrvatske“ Ruža Janjiš, pobjednica druge sezone pjevačkog showa „The Voice“.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije