mostar

Održana svečana promocija studenata Filozofskog fakulteta Mostar

dsf
Foto: Stojan Lasić
1/8
22.03.2017.
u 14:45

Svečana promocija 'dodjela diploma' studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u srijedu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Tom prigodom je dodijeljena 291 diploma, od čega je promovirano 209 prvostupnika i 82 magistra struke.

Diplomanti su stekli zvanja profesora, diplomiranih novinara, diplomiranih socijalnih radnika te menadžera odnosa s javnošću.

Prorektor Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović čestitao je studentima na postignutim rezultatima i svima koji su pridonijeli ostvarivanju ovoga uzvišenoga čina.

- Želja mi je da uistinu budete i dalje predvodnici u izgradnji mostova ne samo na Sveučilištu, već i svake druge suradnje u našoj zajednici i šire. Jednako tako, želim da postanete graditelji katedrala intelektualnoga duha i nebodera znanja u jedinstvenoj akademskoj obitelji u ovom dijelu našega kontinenta - rekao je Majstorović.

Svim diplomantima želim ostvarenje snova, te da im se što prije pruži prilika da pokažu svoje stečeno znanje i vještine koje su proteklih godina stekli, uz podršku profesora i roditelja, naglasio je Majstorović.

- Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru bogatiji je za nove obrazovane mlade ljude. Prvostupnici i magistri bit će značajni za društvo u cjelini. Znanje mora postati našim osnovnim alatom, od kojega možemo napraviti potrebnu prednost koja će osigurati brži napredak – rekao je dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

U svom govoru Tomić je kazao kako su diplome nagrada studentima i njihovim roditelja za trud i odricanje.

- Vaš trud je uspjeh a naše zadovoljstvo i sreća- dodao je Tomić

Kako bi se postigle velike stvari, treba ne samo djelovati već i sanjati ne samo planirati već i postizati, a to se zove ambicija. Kako bismo uspjeli, ambiciju i vjeru u sebe moramo posložiti u pametne i ostvarljive ciljeve, istaknuo je Tomić, dodavši kako danas završava jedan od najljepših razdoblja u životu - "dani kada ste bili studenti".

- Čekaju vas novi izazovi ali i mogućnosti, a za one koji budu hrabri ambiciozni i samouvjereni dolazi vrijeme novih diploma, novih uspjeha i radosti. Nikad ne prestanite biti čovječni, etični i humani. Neka vaša znanja budu u službi dobra, tako ćete rasti vi, a i društvo s vama - poručio je dekan Tomić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije