PSBiH

Održana sjednica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH

04.04.2018.
u 17:27

Na 45. sjednici Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine usvojen je izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH.

Prihvaćen je Prijedlog državne strategije za nadzor nad opojnim drogama, sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u BiH za razdoblje 2018. - 2023. godina.

Primljena je k znanju Informacija o provođenju Plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima BiH po pitanju izbjegličke krize u regiji i Europskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine upoznali su se sa sadržajem Analize o usklađenosti pravnih propisa u domenu kibernetičke sigurnosti u BiH.

Zajedničko povjerenstvo nije prihvatilo Kvartalni izvještaj o aktivnostima poduzetim za aktiviranje NATO-ovog Akcijskog plana za članstvo (MAP).

K znanju su primljene sljedeće informacije o aktivnostima Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH: Informacija o učešću članova Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH u radu Regionalne konferencije o izvanrednim situacijama, Beograd, 7. i 8. prosinca 2017., Informacija o učešću predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva Sifeta Podžića u radu 10. parlamentarnog sigurnosno - obavještajnog foruma, Washington, 6. i 7. prosinca 2017., Informacija o učešću predsjedavtelja Zajedničkog povjerenstva Sifeta Podžića u radu 10. godišnje pregledne konferencije o poštivanju sigurnosti obveza BiH prema OESS-u i Ujedinjenim narodima, Jahorina, 27. i 28. studenog 2017., Informacija o učešću u realizaciji 13. osnovnog tečaja iz oblasti sigurnosne politike BiH, Sarajevo, 12. prosinca 2017. godine, priopćeno je iz PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?