Centralna banka BiH

Održana prezentacija projekta „Unapređenje procesa upravljanja ljudskim potencijalima u CBBiH“

projekt
Foto: VL FOTO
1/2
15.12.2015.
u 15:25

U Centralnoj banci BiH danas je održana prezentacija projekta “Unapređenje procesa upravljanja ljudskim potencijalima u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine“.

Projekt je razvijen uz podršku Vlade SR Njemačke, u okviru Programa jačanja javnih institucija, imajući u vidu ulogu i značaj upravljanja ljudskim resursima za proces europskih integracija, kao i principe generiranja znanja kroz rad međuinstitucionalnih radnih grupa Programa jačanja javnih institucija. Implementaciju projekta realiziralo je Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ), na osnovi Memoranduma o razumijevanju koji je potpisan između CBBiH i GIZ-a, u rujnu 2014. godine.

„Težnja BiH da se pridruži Europskoj uniji podrazumijeva prilagođavanje pravilima i standardima EU i zahtijeva reforme. Ekspertska i financijska pomoć GIZ-a nam je izuzetno dragocjena i jako cijenimo što GIZ ostaje posvećen pružanju podrške CBBiH, jer jaka i stabilna CBBiH doprinosi i boljoj pripremljenosti zemlje za europske obveze“, izjavio je tijekom prezentacije guverner CBBiH dr. Senad Softić.

CBBiH je ranije prepoznala potrebu za unapređenjem sustava upravljanja ljudskim resursima i zahvaljujući suradnji s GIZ-om otvorile su se mogućnosti za razvoj informacijskog sustava za upravljanje ljudskim resursima (HRMIS), čiji je cilj bio automatizacija procesa, pravodobno osiguranje informacija o svim aspektima upravljanja ljudskim resursima, poboljšanje razmjene informacija između različitih organizacijskih jedinica, stvaranje baze podataka o ljudskim resursima i uspostavljanje potrebnih evidencija. 

CBBiH je preuzela vlasništvo nad projektnim aktivnostima i procesima. Najveća prednost ovog sustava je činjenica da CBBiH želi unaprijediti poslovne procese, te postojanje volje i potencijala da se ovaj sustav održava i razvija u budućnosti, a u cilju provođenja strateških ciljeva i zadataka CBBiH. 

Prezentaciji su, osim članova Uprave i službenika CBBiH, te predstavnika GIZ-a, nazočili i predstavnici javnih institucija u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?