Bugojno

Održana izvještajno-izborna skupština HKD Kandija

04.05.2016.
u 11:00

Šesta je godina otkako u hrvatskoj povratničkoj župi Kandija u Bugojnu djeluje istoimeno Hrvatsko kulturno društvo. Od osnutka do danas organizirali su sve značajnije kulturne događaje u Kandiji, a neke i u samom Bugojnu.

Malonogometni ilindanski turnir, ilindanski koncert (Sveti Ilija patron je župe Kandija), božićni koncert, bal pod maskama, kazališne predstave, samo su neki od kulturno- sportskih događaja iza čije organizacije stoji HKD Kandija. Već pet godina, naglašavaju članovi Društva, organizatori su i božićno-novogodišnjeg ukrašavanja Bugojna. Ovaj srednjobosanski grad blagdansko ruho nakon rata prvi je put dobio upravo zahvaljujući HKD Kandija. HKD Kandija osnovan je 3. studenoga 2010. na osnivačkoj Skupštini u Kandiji. Pored podizanja kulturnog života na višu razinu, glavni cilj je bio izgradnja Hrvatskog doma Kandija. I ovaj cilj članovi HKD Kandija su ostvarili. Kamen temeljac za izgradnju Doma postavljen je 29. lipnja 2012., nakon čega se krenulo s izgradnjom. Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske koja je osigurala 80 posto sredstava za izgradnju te općini Bugojno, koja je iz proračuna izdvojila preostalih 20 posto sredstava, Dom je završen 2014. godine i svečano otvoren 19. srpnja 2014., uoči proslave patrona župe, Sv. Ilije. Dom je otvorila Darija Krstičević, tadašnja predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Gradnjom doma sve sekcije Društva dobile su prikladan prostor za rad. U sklopu društva djeluju folklorna skupina, pjevačka sekcija i sportska sekcija u sklopu koje je formirana malonogometna ekipa HKD Kandija. Članovi sekcija nastupali su na svim manifestacijama u Kandiji, više puta u Bugojnu u prostorijama Hrvatskog doma, Vitezu, Kninu, Šibeniku, potom na snimanju emisije Lijepom našom kroz gradove u Bugojnu, na Uskopaljskim jesenima te u Imotskom, ističu s ponosom članovi Društva. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije