Fond za zaštitu okoliša FBiH

Održana ekološka akcija čišćenja korita i priobalja rijeke Bune

07.07.2019.
u 10:26

U organizaciji Sportsko ekološke udruge Hercegovina iz Mostara (SEUH) jučer je održana osma po redu ekološka akcija čišćenja korita i priobalja rijeke Bune kod Mostara.

U ovoj već tradicionalnoj aktivnosti je sudjelovalo deset ronilačkih klubova iz svih dijelova BiH i zemalja u okruženju (KPA Marsonia Slavonski Brod, ERK Timun Gradac, ERK Periska Ploče, HRK Neum, RK Buško Jezero Livno, ŠREK Vidra Ljubuški, RK Nemo Brčko, KPA Explorer Sarajevo, RK Posejdon Mostar, SEUH).

Potporu 50-tku ronilaca  su pružali članovi USR Neretva 1933 kao timovi na kopnu. U jednosatnoj aktivnosti pod vodom je izvađeno 100-tinjak vreća smeća i otpada.

Ove godine nije uočeno nedozvoljenih ribolovnih sredstava (vrše i parangali). Ovu društveno korisnu aktivnost, a koja je ujedno i najveće okupljanje ronilaca u BiH su podržali brojni društveni i gospodarski subjekti: Turistička zajednica HNŽ, Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar, Studio MATRIX, Unicredit Bank, Agram Invest, Mališić dd., Ledo, Ožujsko pivo, Aluminij dd., Grad Mostar Služba za civilnu zaštitu, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, Pastor d.o.o., Motec d.o.o., Fizikalna terapija Beljan Tomislavgrad i drugi, Nakon ronilačko-ekološke aktivnosti upriličen je prigodan ručak za sudionike akcije u Relax outdoor centru na Buni gdje je ujedno i lociran stožer EKO akcije.

Ronioci nastavljaju druženje i sutradan zaronom u jezero HE Mostar nakon čega je predviđen povratak kućama. SEUH se zahvaljuje svim sudionicima na aktivnom sudjelovanju u ovoj nesvakidašnjoj društveno korisnoj aktivnosti, te svim gospodarskim i društvenim subjektima na nesebičnoj potpori. SEUH će i u narednim godinama nastaviti sa navedenom aktivnošću u još većem opsegu, priopćio je iz SEUH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije