Slavlje Uskrsa

Održan koncert Agnus Dei

14.04.2017.
u 08:00

Korizmeni koncert “Agnus Dei”, u organizaciji Založbe kralja Tomislava, održan je u Umjetničkoj galeriji u Čapljini.

Koncert je počeo nastupom Tamburaškog orkestra “Čapljina” i njegovih gostiju, a nastavio se nastupom Tamburaškog orkestra “Misericordia” iz Šurmanaca.

U programu koji je potrajao nepunih sat i pol, još su nastupili – mezosopranistica Monija Jarak, sopranistica Darija Ramljak, bariton Hrvoje Sušac, Josip Pehar klavir, Anica Ištuk, violina, pa gosti iz Metkovića – Ivan Fran Stojić klarinet i Antea Filipa Stojić saksofon, zatim klape “Neretva”, “Deset” i “Signum” iz Čapljine, klapa “Mir” iz Međugorja te klapa “Trebižat” iz Trebižata.

“Ovo je drugi puta da organiziramo ovakav koncert. Prošle godine gosti su nam bili mladi s Glazbene akademija iz Mostara, ove godine smo se potrudili i koncert odradili rekao bih u vlastitoj režiji”, naglasio je po završetku koncerta Davor Markota voditelj Tamburaškog orkestra Čapljina i jedan od organizatora, te napomenuo:

“Za blagdan Božić priredili smo do sada tri koncerta, nadam se kako će i korizmeni koncert zaživjeti i postati dio tradicije ovoga kraja.”

Koncert “Agnus Dei” održan je pred punom dvoranom Umjetničke galerije hrvatskog kulturnog središta, a bio je svojevrsni uvod u slavljenje najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa na čapljinskom području.

Agnus Dei (Jaganjac Božji) simbolizira Isusovo otkupljenje ljudi od grijeha, kada se žrtvovao svojom mukom i smrću na križu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?