Koridor Vc

Odobreni radovi na izgradnji poddionice Počitelj - Zvirovići

poddionica počitelj zvirovići
18.11.2015.
u 19:45

Most Počitelj bit će u dužini od jednog kilometra

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je potpisao odobrenje za radove na izgradnji autoceste na koridoru Vc, dionica Mostar jug - Južna granica, poddionica Počitelj-Zvirovići.

Građenje će se izvoditi sukladno glavnom projektu autoceste na koridoru Vc, dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj-Zvirovići u ukupnoj dužini trase od 11 km i 75 m, priopćili su iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Izgradnjom poddionice Počitelj – Zvirovići stvaraju se uvjeti za nastavak izgradnje autoceste od juga zemlje prema unutrašnjosti i njeno povezivanje s magistralnom cestom M-17 kod Počitelja te izgradnju jednog od najsloženijih objekata na Koridoru Vc. Most Počitelj u dužini od jednog kilometra.

Realizacijom ove dionice, najvećeg infrastrukturnog projekta u našoj zemlji, ostvaruje se cilj povezivanja trase koridora Vc s Jadransko-jonskom autocestom.

- S obzirom na gospodarski i strateški značaj ovoga projekta nadam se da će se uskoro stvoriti sve pretpostavke za nastavak gradnje i ostalih dionica na trasi koridora Vc, rekao je tim povodom ministar Martić, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije