Vlada HBŽ

Odobrena sredstva za kulturu iznose 300 tisuća KM 55.700

28.11.2015.
u 07:00

Usvojen akcijski plan za razdoblje 2015.-2018. te izdvojena sredstva za različite potpore Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa odobreno je i 30.000 KM za potporu u oblasti kulture zbog većeg broja prijava

Vlada Hercegbosanske županije na posljednjoj sjednici usvojila je i donijela akcijski plan za razdoblje 2015. – 2018. godine. Akcijski plan sastoji se od 42 točke iz oblasti ministarstava i ostalih tijela Vlade Hercegbosanske županije, piše Večernji list BiH.

Prihvaćen memorandum

Donesen je i zaključak s pozitivnim mišljenjem o nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju imovinom, privremeno ili trajno oduzetoj u kaznenom postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine. Spomenuti nacrt uradilo je Ministarstvo pravosuđa BiH. Nakon razmatranja donesen je i zaključak s pozitivnim mišljenjem o uredbi o organizaciji, načinu rada i ovlastima nadzorničke službe, zaštite prirode, Vlade Federacije BiH. Ministri u Vladi HBŽ usvojili su i zaključak s pozitivnim mišljenjem koji se odnosi na nacrt memoranduma o tehničkoj suradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije. Usvojen je program utroška sredstava i raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih županijskim proračunom za 2015. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa. Na javni poziv za potporu u oblasti kulture bilo je prijavljeno 77 projekata od kojih je 59 zadovoljilo kriterije ovogodišnjeg javnog poziva za potporu u kulturi. Ukupan grant sredstava iznosi 300.000 KM od kojega se na posebni dio odnosi 270.000 KM, a na opći 30.000 KM. Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa zaduženo je za izradu dinamike raspodjele sredstava po mjesecima. Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa odobreno je i 30.000 KM za potporu u oblasti kulture zbog povećanog broja pristiglih potpunih prijava na javni poziv za predlaganje prijedloga programa u oblasti kulture za 2015. godinu. Razmatran je i zahtjev JP RU Tušnica d.o.o Livno za financijskom pomoći. Zbog teškog stanja u tom poduzeću Vlada je odobrila pomoć u iznosu od 55.700 KM koja je osigurana u proračunu za tekuću godinu u Ministarstvu gospodarstva (poticaj industrijskoj proizvodnji, obrtničkom, malom i srednjem poduzetništvu i subvenciji kamata).

Putni troškovi

Vlada HBŽ zaključkom od 7 točaka uvodi red u oblasti naplaćivanja putnih troškova. Tim zaključcima su obuhvaćeni svi namještenici, službenici i zaposlenici korisnika proračuna. Tijekom rasprave odlučeno je da zaključak obuhvati zaposlenike u Zavodu za zdravstveno osiguranje i županijskom Zavodu zapošljavanja. Sve ustanove i institucije kao i ministarstva i druga tijela uprave bit će upoznata s donesenim zaključkom, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?