Federalni štab CZ

Odobren 7,1 milijun KM za saniranje štete u četiri županije

federalni stab cz
08.12.2015.
u 21:25

Federalni štab civilne zaštite danas je na sjednici, kojom je predsjedavala zapovjednica tog štaba Jelka Milićević, usvojio Odluku o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje šteta na individualnim stambenim objektima u općinama Posavske, Tuzlanske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije u iznosu od 7.109.000 KM. 

Odluka je donesena na prijedlog Federalnohg povjerenstva za procjenu šteta, a nakon usvajanja rebalansa proračuna za 2015. godinu kojim su povećana sredstva za te namjene. Ovim je stavljena van snage Odluka koju je Federalni štab donio na prošloj sjednici, a kojom je za te namjene odobreno manje sredstava. Odluku za Unsko-sansku županiju nije bilo moguće donijeti jer podaci o nastalim štetama na području te županije, u skladu s procedurama, nikada nisu dostavljeni Federalnom povjerenstvu za procjenu šteta. 

Također, donesena je i Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta vladama Posavske, Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije u iznosu od po 200.000 KM za svaku županiju. Na sjednici su razmatrane i usvojene Odluke o nabavci sredstava i opreme potrebnih za rad službi zaštite i spašavanja i drugih struktura civilne zaštite, a na temelju provođenja Plana korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2015. godini. Usvojena je i Odluka o izvođenju obuke za spašavanje u zimskim uvjetima Federalne jedinice za deminiranje i druge zadatke zaštite i spašavanja i pripadnika Federalne uprave policije. 

U Radnu grupu za izradu studije uvođenja Operativnog centra 112 na području Federacije BiH imenovani su Mirnesa Softić (predsjednica), Željko Dugonjić i Eugen Ćubela, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije