Paškalj - Reiner

Odnosi između BiH i Hrvatske tradicionalno dobri i prijateljski

Paskalj - Reiner
02.02.2016.
u 16:06

Dobrosusjedsku suradnju između dvije države treba nastaviti, kako kroz unapređenje bilateralnih odnosa i odnosa u gospodarstvu, tako i na svim drugim poljima

Veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renatu Paškalj danas je u nastupni posjet primio predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner.

Iskazujući obostrano zadovoljstvo upriličenim susretom, zajednički je ocjenjeno kako su odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske tradicionalno dobri i prijateljski što potvrđuju brojne i kontinuirane posjete na najvišoj i visokoj razini.

Dobrosusjedsku suradnju između dvije države treba nastaviti, kako kroz unapređenje bilateralnih odnosa i odnosa u gospodarstvu, tako i na svim drugim poljima. Parlamentarna suradnja na najvišoj razini, susreti međunarodnih skupina prijateljstva kao i susreti parlamentaraca na međunarodnim skupovima od velikog su značaja za obje države.

Veleposlanica Paškalj je informirala predsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera o aktivnostima koje Bosna i Hercegovina poduzima na ispunjavanju uvjeta za napredak u procesu europskih integracija i pripremama za podnošenje zahtjeva za članstvo u EU, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Veleposlanica se zahvalila na potpori koju Republika Hrvatska pruža Bosni i Hercegovini u procesu pridruživanja Europskoj uniji i izrazila očekivanja da će se potpora nastaviti i ubuduće, priopćeno je iz MVP BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije