Krišto s Brajovićem i Židanom

Odnosi između BiH, Crne Gore i Slovenije prijateljski

23.06.2019.
u 13:15

Krištos Brajovićem i Židanom.

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu, na marginama 6. plenarne sesije Parlamentarne skupštine procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (PSSEECP), sa predsjednikom Skupštine Crne GoreIvanom Brajovićem i predsjednikom Državnog zbor Republike Slovenije Dejanom Židanom.

Krišto je ocijenila tijekom susreta da su odnosi između BiH i Crne Gore, kao i odnosi između BiH i Slovenije prijateljski,
istaknuvši da to dokazuju međudržavni sporazumi, uspješna parlamentarna suradnja kao i zajednički nastupi u regionalnim
organizacijama.

Sugovornici su razmijenili informacije o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji te naglasili značaj procesa suradnje zemalja jugoistočne Europe kao doprinosa zajedničkim naporima da se razvije međusobno povjerenje, regionalna suradnja i ekonomski odnosi na dobrobit svih unutar regije.

6. plenarna sesija Parlamentarne skupštine procesa suradnje zemalja jugoistočne Europe održana je u okviru jednogodišnjeg predsjedanja Bosne i Hercegovine SEECP-om.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije