Prema feng shui filozofiji

Odmah ih izbacite iz doma: Devet predmeta koji donose nesreću

19.05.2022.
u 19:42

Prema feng shui filozofiji i ostalim tradicijama, ovo su stvari koje, ako ih imate u kući, mogu značiti nesreću. 

1. Fotelja koja se ljulja

Sama pomisao na takvu fotelju koja se u noći sama od sebe ljulja predstavlja strašan moment, a prema vjerovanju i Irskoj legendi, prazna fotelja za ljuljanje je otvorena pozivnica zlim duhovima da sjednu. Ako se ljulja sama od sebe, to je jasan znak da je netko već zauzeo mjesto…

2. Zelena boja

Nekad je davno zelena boja zida bila i otrovna jer se miješala s arsenom, spojem koji je otrovan. Iako se davne 1822. godine javno o tome progovorilo nekog brojnih smrtnih slučajevi, i danas se zelena boja zidova smatra kao loš znak.

3. Satovi koji ne rade

Feng shui upozorava da kod kuće ne čuvate potrgane predmete jer predstavljaju nered i nemaju što tražiti u vašem kućanstvu. Potrgani sat može biti jako loš znak, jer ako ne rade to znači da biste mogli zapasti u rutinu i stajati na mjestu. Ako potrgani sat pusti zvuk, to je signal da će se u kućanstvu dogoditi smrt.

4. Kaktus

Loša vijest za roditelje ove biljke: Feng shui ističe kako bilje s bodljama djeluje kao magnet za loše vibracije. Bodlje će u život unijeti tenzije, a jedina iznimka su ruže čije trnje ne može uništiti pozitivnu energiju ovog cvijeta.

5. Nepospremljen krevet

Ne samo da će vas nepospremljen krevet osuditi na neprospavane noći već i ako vas netko prekine kada ga spremate. Pazite dakle da vas ne ometaju kada ravnate plahte.

6. Otvoreni kišobran

Priča o nesreći koju donosi otvoren kišobran u zatvorenom prostoru datira još iz starog Egipta, a smatralo se da će svaki predmet koji se unese u kuću, a služi za zaštitu od vremena, značiti nepoštovanje prema bogovima i odaje da ne vjerujete u njihovu snagu.

7. Mrtve biljke

Nikada nemojte uvenule biljke držati blizu oku jer one privlače negativnu energiju, a sasvim sigurno vam dom neće lijepo izgledati.

8. Preparirane životinje

Ako se vjeruje da mrtve biljke donose lošu energiju, onda je jasno da to čine i mrtve životinje. Ako razmislite nema ništa pozitivno u tome da oči mrtve životinje gledaju u vas, a vjerojatno ni vašim gostima neće biti ugodno boraviti u takvom prostoru.

9. Stari kalendar

Ako ga držite na vidljivom mjestu u kući morate znati da djeluje isto kao i potrgani sat. Feng shui upozorava da takvi predmeti donose nesreću, a čak mogu i skratiti život, piše Ordinacija.

Ključne riječi
Dom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije