Dilberović

Odluka o ekvivalenciji ne može biti samo za Sarajevo

05.06.2016.
u 08:00

Nakon što je Senat u sarajevskog sveučilišta usvojio zaključak prema kojem su sve diplome prije bolonjskog procesa ekvivalent master studijama, federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović kazala je za Klix.ba kako je ova inicijativa prihvatljiva, ali da se ne može smatrati najrazumnijom ako bude samo na razini Sveučilišta u Sarajevu. Dilberović je kazala kako je riječ o praksi koja odavno živi u regiji i koja je u skladu s europskom reformom obrazovanja. “Nije to nikakav novitet u odnosu na susjedne zemlje. Ne možemo reći da je to pogrešan potez, ali s druge strane, nije mi jasno kako se to nije usuglasilo bar na nekoj razini Rektorske konferencije BiH. Jer ako imamo preveliko šarenilo unutar same Federacije BiH, a posebno između Federacije BiH i RS, mislim da su rektori trebali donijeti usuglašen stav da to bude u svim županijama”, rekla je Dilberović. Ministrica se pita i što će biti sa svima koji su studirali u Sarajevu, a žive u drugim županijama. Odnosno, kako će se omogućiti priznavanje diploma u drugim administrativno-teritorijalnim dijelovima BiH.

“Imamo uporno tu priču iz Sarajeva koja na neki način jest dobra, ali opet moramo imati komunikaciju na razini cijele BiH, a naročito Federaciji BiH”, smatra Dilberović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije