Marina Pendeš

Odlučno u borbu protiv neprofesionalnog ponašanja i nezakonitog djelovanja

marina pendes
27.01.2016.
u 20:11

Pendeš je poručila da Oružane snage BiH trebaju nastaviti efikasno i transparentno služiti svojoj zemlji, pri čemu ne smije biti mjesta kršenju ljudskih prava, društveno neprihvatljivom i neprofesionalnom ponašanju

Ministarstvo obrane BiH daje veliki značaj profesionalnom ponašanju, poštivanju zakona i drugih propisa, što ga čini stabilnim, dobro organiziranim i efikasnim, istaknula je danas ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

Na konferenciji Generalnog inspektorata Ministarstva obrane BiH i inspektora u komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH, koja je održana u Sarajevu, Pendeš je podsjetila kako je Ministarstvo u protekloj godini ovom pitanju, koje je usko vezano i s borbom protiv korupcije, pristupilo sustavno i sveobuhvatno.

Potvrđujući strateško opredjeljenje i aktivan angažman na prevenciji i borbi protiv svih nepravilnosti u radu, Pendeševa je iskazala odlučnost da se Ministarstvo sveobuhvatno obračuna s neprofesionalnim ponašanjem i nezakonitim djelovanjem u svojim redovima.

U tom smislu, izrazila je očekivanje da svi pripadnici obrambenog sektora, uključujući menadžment i više dužnosnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, nastave ovom pitanju davati visok prioritet, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ona je poručila da Oružane snage BiH trebaju nastaviti efikasno i transparentno služiti svojoj zemlji, pri čemu ne smije biti mjesta kršenju ljudskih prava, društveno neprihvatljivom i neprofesionalnom ponašanju.

"Vjerujem da ćemo ostati proaktivni i jasno opredijeljeni jačanju sveukupnih kapaciteta institucije kojoj pripadamo, dajući doprinos naporima društva u cjelini", rekla je Pendeš sudionicima konferencije, prenosi Srna. 

Inspektori Generalnog inspektorata Ministarstva obrane i inspektori iz komandi i jedinica Oružanih snaga BiH su u nastavku rada Konferencije podnijeli izvješća o radu, a nakon toga nastavili s aktivnostima iz djelokruga svog rada radi postizanja kvalitetnijeg i uspješnijeg rada Generalnog inspektorata u narednom razdoblju. 

Konferenciju je, uz davanje preporuka i komentara, zaključio generalni inspektor Ministarstva obrane BiH, brigadni general Enes Husejnović.

Današnjoj konferenciji prisustvovali su predstavnici i dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BiH, međunarodnih snaga i organizacija u BiH, generali Oružanih snaga BiH i inspektori Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?