NE BI VAM PALO NA PAMET

Odlični razlozi da za vrijeme PMS-a pijete jabučni ocat

02.11.2017.
u 14:20

Iako svaka žena ima drugačije simptome jer nije svako tijelo isto, jabučni ocat jedan od dobrih izbora ako si u ovom razdoblju mjeseca želite pomoći.

Predmenstrualni sindrom ( PMS) itekako može biti neugodan. Može uzrokovati razdražljivost, nadutost, glavobolju, napade gladi...

Iako svaka žena ima drugačije simptome jer nije svako tijelo isto, Elite Daily piše kako je jabučni ocat jedan od dobrih izbora ako si u ovom razdoblju mjeseca želite pomoći.

Nadutost

Poznato je da jabučni ocat pomaže kod probave i smanjuje nadutost. Stoga se preporuča konzumirati ga i u vrijeme PMS-a.

Glavobolja

Kao da nisu dovoljni i ostali neugodni simptomi, nekim se ženama za vrijeme PMS-a javljaju i glavobolje. Istraživanja su pokazala da će jabučni ocat sniziti visoku razinu šećera u krvi, što je, navodi se, jedan od uzroka nastanka glavobolje tijekom PMS-a.

Grčevi

Kalcij iz jabučnog octa pomaže pri grčevima maternice za vrijeme PMS-a. Dokazano je i kako pomaže i kod opuštanja ostalih mišića u tijelu kada se počnu grčiti. Uzmite jušnu žlicu domaćeg jabučnog octa s toplom vodom svaki dan, nekoliko dana prije PMS-a, savjetuje se. 

Bubuljice i prištevi

Istu mješavinu octa i vode možete piti preventivno prije PMS-a i kako biste spriječili izbijanje bubuljica na koži, najčešće lica. Jabučni ocat djeluje antibakterijski pa će spriječiti izbijanje neželjenih bubuljica, a vaša koža će blistati. 

Regulira krvarenje

Jabučni ocat će, navodi se, pomoći i kod regulacije krvarenja tijekom onih dana u mjesecu. Krvarenje će trajati kraće i lakše ćete se nositi sa svim što svaki mjesec donosi menstruacija. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?