PAR PRIOPĆIO

Odlazeća finska premijerka Sanna Marin se razvodi

11.05.2023.
u 14:21

Odlazeća finska premijerka Sanna Marin podnijela je zahtjev za razvod skupa sa svojim suprugom Markusom Raikkonenom s kojim je tri godine u braku, objavili su njih dvoje u srijedu na Instagramu. 

- Zahvalni smo za 19 zajedničkih godina i našu voljenu kćerku. Ostat ćemo najbolji prijatelji - napisali su u odvojenim Instagram pričama.

Marin i Raikonen, koji su donedavno radili u firmi za ulaganje kapitala, dijele petogodišnju kćerku. Vjenčali su se 2020. dok je Marin bila u uredu koji se bavio utjecajem pandemije COVID-19.

- Zajedno smo proživjeli mladost, zajedno ušli u punoljetstvo i odrasli u roditelje za našu dragu kćerku - napisala je Marin na Instagramu nakon vjenčanja s Raikkonenom u kolovozu 2020.

Marin i njena Socijaldemokratska partija izgubili su prošlog mjeseca na parlamentarnim izborima u Finskoj, zaostajući za desničarskom strankom Nacionalne koalicije, kao i za nacionalističkom Finskom strankom.

Marin (37), najmlađu premijerku na svijetu kada je preuzela dužnost 2019. godine, obožavatelji širom svijeta smatraju milenijskim uzorom za nove progresivne lidere, čak i kada su se glasači u zemlji odlučili za novu vladu, prenosi Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?