Načelnik općine Odžak Jakov Ivanković

Odlazak stanovništva može se spriječiti uz kvalitetno planiranje i političko uređenje BiH

10.12.2016.
u 10:00

Općina Odžak planira pokrenuti niz projekata koji bi rezultirali zapošljavanjem ljudi, ostankom mladih i razvojem gospodarstva. Što su prioriteti, ali i problemi ove općine u intervjuu govori načelnik općine Odžak Jakov Ivanković.

Na nedavnim izborima izabrani ste za načelnika. Na čemu će biti naglasak rada lokalne vlasti u Odžaku u idućem razdoblju?

- Naglasak je na razvoju gospodarstva, s obzirom na potencijale cjelokupne općine, a kao što je i obećano u predizbornoj kampanji, radit će se na razvoju kroz kapitalne projekte. Potrebno je osigurati mogućnost pozitivnog djelovanja kao i prostor za buduće investicije.

Potpisan je ugovor o izgradnji prostornog uređenja općine od 2015. do 2035. Koliko prostorni plan ima ciljeva i koji su najvažniji?

- Ugovor o izgradnji prostornog uređenja općine Odžak omogućava nam stvaranje podloge za izgradnju urbanih i ruralnih dijelova, ali i gospodarskih. Općina Odžak nema prostorni plan novijeg datuma, što često predstavlja problem kada se donose važne razvojne odluke. To je temeljni i obvezni dokument koji treba određivati osnovne pravce i usmjeravati razvoj naše općine u idućih dvadeset godina. Neki od ciljeva su definiranje principa i kriterija racionalnoga korištenja prostora, okvirno definiranje razvoja društvenih djelatnosti i definiranje zaštićenih prirodnih i povijesnih područja.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?