Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izrazio je zadovoljstvo jer je danas u Narodnoj skupštini RS-a odbijena odluka Vlade RS-a o prodaji osnovnog kapitala u Rudniku željezne rude "Ljubija“ Prijedor tvrtki “Israeli investment group“ Commonwealth of Dominica.

-Raduje me da je propala jedna od nakaradnih ideja ove vlade i što rudari u Prijedoru neće strahovati za svoju budućnost, rekao je Čavić novinarima u parlamentu RS-a.

I zastupnik PDP-a Branislav Borenović je pozdravio odluku i principijelnost DNS-a koji je, iako je koalicijski partner SNSD-a, bio protiv ove odluke Vlade RS-a.

-Najvažnije je da SNSD nije imao podršku za odluku, rekao je Borenović ističući da su vladajuću stranku podržali socijalisti te svi zastupnici kako je rekao, „papci“, koji su ranije napustili svoje stranke.

Duško Ivić je uime DNS-a rekao da je ta stranka na ovoj točki pokazala principijelnost, te izrazio zadovoljstvo odlukom parlamenta koja će mnogo značiti za prijedorsku regiju.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić, međutim, smatra da je ovo štetna odluka parlamenta RS-a.

Rekao da je ova investicija trebala pomoći Rudniku „Ljubija“ i prijedorskoj regiji.

-Vlada RS-a je željela ovim osigurati duži rad rudnika u Prijedoru, dodao je Đokić ističući da je Vlada RS-a željela prodati akcije u „mrtvom poduzeću“, ali će sve sada ostati isto.

Najavio je da će Vlada RS-a nastaviti suradnju s „ArcelorMittalom“, ali je dodao da ovo ne smatra svojim porazom.

Neovisna zastupnica Simuna Žakula je rekla da ona nije glasovala za odluku o prodaji „Ljubije“ te zatražila ispriku predsjednika SDS-a Vukote Govedarice koji je unaprijed rekao da je napustila SDS kako bi podržala odluku o prodaji „Ljubije“.

Međutim, uime SDS-a je reagirala Sonja Karadžić-Jovičević koja je rekla da se znalo da SNSD za prodaju državnih akcija u „Ljubiji“ ima 39 glasova te je Žakula zaključila da je bolje da ostane suzdržana, jer ne bi ništa se promijenilo ni njenim glasom, budući da skupštinska većina broji 42 zastupnika. 

Odluka Vlade RS-a o prodaji osnovnog kapitala u Rudniku željezne rude "Ljubija“ Prijedor tvrtki “Israeli investment group“ Commonwealth of Dominica nije danas podržana u Narodnoj skupštini RS-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.