haag

Odbijen zahtjev obrane za obustavu postupka protiv Ratka Mladića

mladic
22.09.2016.
u 19:34

Raspravno vijeće Haaškog tribunala odbilo je kao neutemeljen zahtjev obrane Ratka Mladića za obustavu postupka zbog navodne “sustavne pristrasnosti” tog suda na štetu optuženog. U odluci, koju je potpisao sudac Alphons Orie, Vijeće navodi da “obrana nije dokazala da je prekršeno pravo optuženog na pravično suđenje”.

- Stoga, nema osnova da se naloži obustava postupka ili da se proces proglasi ništavnim - zaključilo je Vijeće.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS) general Mladić optužen je za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, teroriziranje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Mladićeva obrana je krajem srpnja zatražila da postupak bude privremeno obustavljen ili da proces bude proglašen ništavnim zbog “sustavne pristrasnosti” Tribunala na štetu optuženog.

Obrana je taj zahtjev utemeljila na tvrdnjama da su pristrasni predsjedatelj sudac Orie i član Vijeća Christoph Flügge zbog ranijih osuđujućih presuda koje su izrekli Mladićevim podređenima, javio je BIRN.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?