Code challenge

Odabrana najbolja rješenja u sklopu Hackathona by SUMIT

31.03.2023.
u 10:37

U finalu natjecanja Code challenge Hackathona by SUMIT sudjelovalo je 17 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola, koji su se natjecali u programiranju, dizajnu i inovacijama. Od ukupno 26 timova eliminacijski dio prošlo je njih 17 koji su sudjelovali u finalu, a najbolji od njih su Postrojenje Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg na trećem mjestu, AgroHack Srednja strukovna škola Tomislavgrad na drugom mjestu i EcoBucket Srednja strukovna škola Tomislavgrad na prvom mjestu kao najbolje rješenje.

Na početku natjecanja prigodno obraćanje imali su pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije doc. dr. Tomislav Volarić te doc. dr. Boris Crnokić voditelj Ureda za projekte SUM-a.

Učenici su imali na raspolaganju pet minuta za prezentiranje svoje aplikacije stručnom žiriju koji su činili doc. dr. Boris Crnokić voditelj Ureda za projekte SUM-a, doc. dr. Tomislav Marić voditelj Ureda za inovacije i transfer tehnologije te Petar Matić član SUMIT-a.

Sudionici natjecanja su pokazali svoje znanje i vještine u području tehnologije, a također su pokazali i svoju kreativnost i sposobnost rada u timu. Glavni cilj ovog projekta koji organizira Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT u suradnji s informatičko-tehničkom udrugom Switch za srednjoškolce jeste probuditi svijest društva i sveučilišne zajednice o važnosti i značenju programiranja.

Nagrade za najbolje timove bit će dodijeljene u sklopu MoStart međunarodne konferencije koja se održava od 18. - 20. travnja, gdje će nagrađeni učenici još jednom prezentirati svoje radove, a osim učenicima prigodne nagrade su dodijeljene i mentorima svih prijavljenih ekipa.

Programiranje je cijenjena vještina na tržištu rada, ali programiranje i tehnologija konstantno napreduju pa stoga pojedinac koji posjeduje vještinu programiranja mora konstantno napredovati. Natjecanje je najbolji način otkrivanja kvalitetnih i konkurentnih pojedinaca, a onima koji se ističu nastojim osigurati bolje uvjete za rad. Natjecanje u hackathonu za srednjoškolce pokazalo se kao izvrsna prilika za mlade da razviju svoje vještine u tehnologiji i inovacijama te da steknu korisna znanja za svoju buduću karijeru.


Poredak prema plasmanu:

1. EcoBucket - Srednja strukovna škola Tomislavgrad - Pametna kanta za reciklažu- 293
2. AgroHack - Srednja strukovna škola Tomislavgrad - Zaštita biljaka bez pesticida - 283
3. Postrojenje - Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg- Aplikacija za zdrav život - 264
4. CarbonCrushers - Srednja škola Antuna Branka Šimića - Grude - Ekologija - Aplikacija eCCo - 260
5. Phytoni 3G - Gimnazija fra Grge Martića Mostar - Digitalizacijom do učinkovitije i ekološki čistije proizvodnje - 251
6. STE (Save The Earth) - Gimnazija fra Grge Martića Mostar - Praćenje emisija ugljika i utjecaj na okoliš  - 251
7. Wild Riders - Srednja ekonomska škola Livno - Gallop to Freedom  - 243
8. EGM - Gimnazija Mostar - Zaštita okoliša - 240
9. Digitalni umovi - Gimnazija Marka Marulića Tomislavgrad - Aplikacija Homeco - 239
10. G-tim - Srednja škola "Kreševo" - Pravilno vježbanje za pravi usjeh - 228
11. Lorem ipsum - Gimnazija Mostar - Aplikacija za zdravstvo - 227
12. EUEro - Gimnazija dr. Mate Ujevića Imotski - Aplikacija za zdravstvo - 218
13. Hackerke - Gimnazija Mostar - Virtualna realnost za bolju edukaciju - 216
14. Game Core - Srednja strukovne skola "Jajce" - 2D platformer - 206
15. Brig - Srednja Strukovna Škola Široki Brijeg - Alat za automatizaciju upravljanja domaćinstvom - 186
16. Educode - Srednja strojarska škola Fausta Vrančića - MindMeld - 185
17. Elektrotehničari - Srednja strukovna škola Orašje - Semafor zamjene igrača - 177

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije