tržište

Od sredine srpnja nafta jeftinija za 10 dolara, a cijene u FBiH stagniraju

gorivo
06.08.2016.
u 11:15

Ovaj tjedan na adresu ministarstva je došlo svega 25 zahtjeva za smanjenje cijena u iznosu od pet feninga, što je neprimjetno s obzirom na to da u FBiH postoji više od 630 benzinskih crpki

Prema podacima Federalnog ministarstva trgovine, cijene na benzinskim crpkama u Federaciji BiH nisu se značajnije mijenjale u posljednja dvija-tri tjedna. 

Podatak je zanimljiv iz prostog razloga što su cijene sirove nafte na svjetskom tržištu od sredine srpnja uglavnom padale, a danas se razlika između 9. srpnja i 5. kolovoza razlikuje u gotovo 10 dolara, što nije zanemariv podatak, piše Klix.ba.

Ipak, benzinske crpke u Federaciji BiH u proteklom razdoblju nisu poslale primjetan broj zahtjeva za prilagodbu cijena koje se upućuju Ministarstvu trgovine, odnosno Sektoru za cijene, analizu i razvoj tržišta.

Prema podacima koji su za Klix proslijeđeni iz Sekotora za cijene, ovaj tjedan na adresu ministarstva je došlo svega 25 zahtjeva za smanjenje cijena u iznosu od pet feninga. Ovaj broj zahtjeva je zanemariv s obzirom na to da u Federaciji BiH postoji više od 630 benzinskih crpki. 

Također, krajem srpnja prosječna cijena goriva u FBiH iznosila je blizu 1,80 konvertibilnih maraka i ona je uglavnom stagnirala u odnosu na dramatično kretanje vrijednosti crnog zlata na američkim i europskim burzama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije