DRASTIČNA PROMJENA

Od odlaska na spoj do prekida: Ovo su razlike u vezama između milenijalaca i 'baby boomer' generacije

04.02.2020.
u 16:50

Mnogo se stvari promijenilo od prošlog stoljeća do danas pa tako i veze i spojevi, a u nastavku smo izdvojili koje su najveće razlike u ljubavnim odnosima između milenijalaca i baby boomer generacije.

Veze i spojevi stvari su koje svaka osoba iskusi barem jednom u životu, no navike povezane s njima mijenjaju se s vremenom. Spojevi su se drastično promijenili od prošlog stoljeća, ali jedna jestvar ostala ista, a to je želja za ljubavlju. No, koliko se zapravo razlikuje način izlaženja milenijalaca i 'baby boomer' generacije, odnosno generacije rođene između 1946. i 1964. godine?

Za milenijalce prekidi su manje formalni. Za starije osobe prekidi su "ozbiljnija" stvar, odnosno događaju se uživo gdje obje strane razgovaraju otvoreno i iskreno, piše msn.com. S današnjom mladom generacijom stvar je posve drugačija te postoji nekoliko načina prekida, uključujući 'ghosting', koji označava prestanak komunikacije s partnerom bez ikakvog objašnjenja. Prekidi se često događaju i preko poruke, a i postoje fraze koje se koriste kod prekida, primjerice 'nije u tebi problem, u meni je'.

U vezama mladih veliku ulogu igraju društvene mreže. One su glavni način komunikacije, a ako na društvenim mrežama nema "tragova" veze i ljubav, nerijetko se kaže da ta veza i - ne postoji! Međutim, često se na društvenim mrežama prikazuje samo ljepša strana veze, dok to zapravo nije tako. To postavlja određena nerealna očekivanja u vezi, primjerice da su spojevi u skupim restoranima neizostavan dio ljubavne veze.

  Za spojeve postoje i razne aplikacije. Dok se "baby boomer" generacija gotovo uvijek upoznavala uživo te su spojevi na slijepo bili rijetkost, milenijalci zapravo više vole upoznati osobe preko aplikacija. One pružaju veliki izbor potencijalnih partnera i mogućnost za jednostavnijim spajanjem ljudi.

Također, promijenio se i redoslijed očekivanja određenih važnih planova za budućnost, kao što su brak, djeca, kupnja kuće i slično. Dok je 'baby boomer' generacija pratila redoslijed brak, kuća pa djeca, što se pokazalo pogrešnim zbog velikog broja rastava, milenijalci su potpuno promijenili raspored, a i odustali od određenih stvari. Tako se sve manje parova odlučuje na brak, a i sve manje parova ima djecu.

Promijenio se i pojam same veze. Svaka veza nije više monogamska i "otvorene" su veze postale jako popularne. Riječ je o odnosima u kojem su oba partnera slobodna biti s koliko god partnera žele. Popularna je postala i poligamija, gdje jedna osoba ima više partnera te oni često svi zajedno žive.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?