INTERVJU Mario Kozina

Od lipnja do rujna između Čapljine i Sarajeva prevezeno 23.800 putnika

12.10.2017.
u 11:00

Kako Željeznice Federacije BiH za putnike više nisu ružno pače, moglo se zaključiti po ljetošnjim slikama s čapljinskoga kolodvora. S prispijećem vlaka iz Sarajeva, znale bi se stvoriti slike poput nekadašnjih, kada su željeznice bile ključni prijevoz na duge relacije prema Zagrebu i Frankfurtu, pa Osijeku, Subotici i Budimpešti ili, pak, Beogradu, rijeke putnika koji, silazeći iz vlaka, žure prema krajnjem odredištu. Da se s putničkim prometom u Željeznicama FBiH nešto zanimljivo zbiva, potvrđuje i podatak kako je prometovanje sezonskog vlaka produljeno. O temi putničkog prijevoza željeznicom, teretni je već godinama stabilan, porazgovarali smo s Mariom Kozinom, direktorom prometno-poslovnog područja Mostar.

Prometovanje sezonskog vlaka je produljeno. Zbog čega?

- Vlak, koji je bio predviđen kao sezonski, koji je trebao prometovati do Čapljine do 31. kolovoza, zatim do konca rujna, prometovat će do izmjene reda vožnje koja će se obaviti u prosincu, a ja se nadam kako će prometovati tijekom cijele godine. Produljenje smo napravili zbog zanimanja putnika i anketa koje smo provodili. Jednostavno, morali smo napraviti uslugu ljudima koji se zanimaju za vožnju vlakom, a pogotovo nam je drago što se mladi ljudi zanimaju, pa smo tako posljednjih dana imali izlete učenika osnovnih i srednjih škola iz Mostara i, naravno, Čapljine.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?