Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Od korone preminuo Vinko Radovanović, bivši veleposlanik BiH i gradonačelnik Istočnog Sarajeva

24. listopada 2021. u 13:05 0 komentara 415 prikaza

Nekadašnji veleposlanik BiH u Crnoj Gori i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović preminuo je jutros u 64. godini.

Radovanović je preminuo u Bolnici "Srbija", gdje je liječen od koronavirusa.

Vinko Radovanović je rođen 3. kolovoza 1957. godine u Sarajevu. Gimnaziju je završio na Ilidži, a Medicinski fakultet u Sarajevu 1983. godine. Od 1985. radio je u Domu zdravlja Ilidža kao liječnik opće medicine.

Tijekom rata radio u ambulanti Vojkovići i Drugoj sarajevskoj brigadi. Specijalistički ispit iz kirurgije položio je 1999. godine.

U mandatu od 2000. do 2002. godine bio je zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a i kasnije izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Funkciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva obavljao je u mandatu od 2008. do 2012. godine. U 2017. godini obavljao je funkciju potpredsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo, a prije toga bio je i zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Od 2018. godine izabran je veleposlanika BiH u Crnoj Gori. Nakon toga, bio je zaposlen u Gradskoj upravi Istočnog Sarajeva kao savjetnik gradonačelnika.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.