dom zdravlja Kiseljak

Od idućeg tjedna s radom počinje ginekolog, stiže i novi UZV aparat

02.03.2019.
u 13:00

Javna ustanova Dom zdravlja Kiseljak prije nepunih pola godine dobila je novog ravnatelja dr. Ninu Babana koji je ovu dužnost preuzeo od dugogodišnjeg ravnatelja te zdravstvene ustanove u Srednjobosanskoj županiji dr. Marka Frankovića.

Kadrovska pojačanja

S promjenom na čelu Doma zdravlja stižu i dugo očekivane, pozitivne promjene. Potvrdio nam je to i sam ravnatelj dr. Nino Baban. Zatekli smo ga u njegovu uredu, a ostavili u ordinaciji jer zasad uspješno balansira između liječničkog poziva i obveza ravnatelja Doma zdravlja.

Trenutačno najvažnija vijest, prije svega za brojne Kiseljačanke, jest ona o početku rada novog ginekologa u Domu zdravlja. Dr. Amer Šuškić iz Javne ustanove Bolnica Travnik svakoga ponedjeljka, utorka i četvrtka ginekološke preglede obavljat će i u Domu zdravlja Kiseljak. Dr. Šuškić s radom počinje od idućeg tjedna.

Osim ginekoloških, Dom zdravlja Kiseljak odnedavno nudi i usluge novog ortopeda koji također dolazi iz travničke bolnice, a prema riječima ravnatelja, ulaganje u kadrove bit će nastavljeno i ubuduće. Dr. Baban navodi još neke od primjera poput dviju mladih liječnica, Kiseljačanki, od kojih je jedna već na specijalizaciji dok druga počinje uskoro. Uz kardovska pojačanja, u Domu zdravlja Kiseljak rade na i na nabavi novih aparata.

- Trenutačno smo u natječajnoj proceduri nabave ultrazvučnog aparata za koji je dio sredstava osigurala Vlada Republike Hrvatske. Ostatak ćemo nadomjestiti iz vlastitih, a vjerojatno i sredstava Općine Kiseljak jer je cilj nabaviti što više sondi kako bi aparat bio funkcionalan za što širi spektar pregleda - kazao nam je ravnatelj Baban. Nabrojao nam još neka ulaganja koja bi trebala poboljšati usluge dijagnostike.

- Zahvaljujući sredstvima Vlade Srednjobosanske županije, odnosno županijskoga Ministarstva zdravstva koje je doniralo 15.000 konvertibilnih maraka, nabavljena su i dva analizatora pomoću kojim će se raditi pretrage hormona štitnjače, PSA (prostate), elektrolita.

U planu je i nabava ultrazvučnog aparata za Odjel fizijatrije, obnova voznog parka, naravno, koliko to sredstva budu omogućavala - kazao je ravnatelj.

Spomenuo je i važnost ulaganja u područne ambulante kojim bi se korisnicima iz udaljenijih mjesta omogućile osnovne zdravstvene usluge, a ujedno bi se i rasteretio Dom zdravlja kojemu nedostaje prikladnog prostora za rad.

Urađen idejni projekt

Osim manjih radova na uređenju područnih ambulanti u Brnjacima, Brestovskom i Gromiljaku, odnedavno je u navedenim ambulantama moguće obaviti i laboratorijske pretrage tako da pacijenti iz spomenutih naselja ne moraju putovati do matične ustanove u Kiseljak.

Problem nedostatka prostora u Domu zdravlja Kiseljak trebao bi se početi rješavati uskoro jer s proljećem počinje izgradnja nove zgrade koja će biti stacionirana pored nedavno otvorenog Centra za edukaciju i rehabilitaciju. Podsjećamo, odluku o izgradnji nove zgrade Doma zdravlja Općinsko vijeće Kiseljak usvojilo je u svibnju protekle godine, a vrlo brzo nakon toga urađen je i idejni projekt objekta. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije