Od veljače do danas

Od dodatnih trošarina prikupljeno više od 100 mil. KM

novac
19.06.2018.
u 07:00

Dodik je najavio kako se protivi prijedlogu SDS-a, a HDZ BiH je poslao istu poruku. I dalje nema dogovora o raspodjeli novca

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović najavio je kako će ta stranka podržati izmjene Zakona o trošarinama koje je u parlamentarnu proceduru uputio Klub Srpske demokratske stranke (SDS).

Tim prijedlogom izvan snage bi se stavio zakon kojim su u prosincu cestarine povećane za 15 feninga te Magazinović dodaje kako mu nije satisfakcija, kao bloku koji se borio protiv povećanja trošarina, što su se upozorenja o poskupljenjima ostvarila. Dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ BiH) kazala je kako je za taj prijedlog SDS-a koji traži da se zakon razmatra po hitnom zakonodavnom postupku čula iz medija. Podsjetila je kako je HDZ BiH sudjelovao u donošenju i podržao Zakon o trošarinama te da bi predložili neka druga rješenja da su mislili kako treba raditi drugačije.

Zastupnik NDP-PDP-a Momčilo Novaković smatra kako je, osim obrazloženja koja su do sada dana u javnosti, najznačajnije to da danas na posebnom podračunu BiH ima više od 100 milijuna KM koja “nismo znali podijeliti, a znali smo uzeti”. - Očito je da ta sredstva nisu toliko potrebna kao što se priča da jesu. Evidentno je da distributeri na veliko zloupotrebljavaju tu odluku jer su vrlo organizirano ušli u povećanje marži - naglasio je Novaković. Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik nazvao je politikantstvom inicijativu Kluba zastupnika SDS-a za usvajanje izmjena i dopuna Zakona o trošarinama po hitnom postupku.

- Ne možete graditi i održavati ceste bez sredstava - rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci, uvjeravajući da se neće promijeniti ništa kada su u pitanju trošarine.

Cijena goriva u RS-u, kako je ustvrdio, isključivo ovisi o kretanju na svjetskom tržištu, a pristojbe su manje nego u regiji, uključujući i PDV. Dodao je kako je riječ o još jednom pokušaju opstrukcije cestogradnje u BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije