zatvoren sustav naplate

Od danas plaćanje cestarine u RS-u po pređenom kilometru

01.11.2019.
u 09:43

Vlasnici putničkih vozila, koji su vožnju autoceste Gradiška-Banja Luka do sada plaćali 2,5 KM, ubuduće će plaćati po pređenoj kilometraži tako da će do Alekandrovca vožnja iz nositi 1,5 KM, do Nove Topole 2,5 KM, a do Čatrnje 3,5 KM.

Sustav naplate cestarine na 106 kilometara autoceste u Republici Srpskoj (RS) od danas je u potpunosti zatvoren, a cestarina se naplaćuje po pređenom kilometru.

Iz poduzeća "Autoputevi RS" pojašnjavaju kako su izgradnjom naplatnih stanica u Aleksandrovcu, Novoj Topoli i Čatrnji ispunjeni uvjeti za zatvaranje sustava naplate cestarine na autoputu Gradiška-Banja Luka na kojem je do sada funkcionirao otvoreni sustav s jednom ulazno-izlaznom rampom, odnosno naplatnom stanicom "Јakupovci".

Entitetska vlada je 24. listopada donijela uredbu o visini cestarine kojom je modificiran cjenik cestarine na auto-putu Gradiška-Banja Luka.

Vlasnici putničkih vozila, koji su vožnju autocestom Gradiška-Banja Luka do sada plaćali 2,5 KM, ubuduće će plaćati po pređenoj kilometraži tako da će do Alekandrovca vožnja iz nositi 1,5 KM, do Nove Topole 2,5 KM, a do Čatrnje 3,5 KM.

Korisnicima je na raspolaganju i elektronska naplata putarine, kao najbrži, najjednostavniji i najpovoljniji vid plaćanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije