Predsjednik i dopredsjednici FBiH potpisali odluku o imenovanju Vlade
Povratak na članak

Od danas Federacija ponovno ima legalnu i legitimnu vlast

Komentari 2

BR
brodarevac
13:59 19.03.2015.

Zar nije po zakonu da vlada mora imati 8 Bošnjaka, kako je HDZ pristao na majorizaciju ovaj put. E jesu principijalni do j..a. Bošnjacima ostaje da se žale na nelegalnu vladu ha ha ha. Sad je sve legalno i po zakonu što bi rekao nekadašnj premijer Branković. Ima li ko pošten u ovoj zemlji. Vlada Federacije BiH (Premijer i šesnaest ministara) sastoji se od 8 ministara iz reda bošnjačkog, 5 ministara iz reda hrvatskog i 3 ministra iz reda srpskog naroda.

VL
BR
brodarevac
08:27 20.03.2015.

Ono što je nekom legitimno ovdje drugom nije i obrnuto: Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, povukao je potpis s odluke o imenovanju Vlade FBiH. Dunović je svoje povlačenje saglasnosti za imenovanje ministara povukao, kako je obrazložio, zbog neispunjenosti minimalne zastupljenosti konstituitivnihih naroda u Vladi FBiH a s ciljem zaštite Ustava i zakonitosti. SDA, DF i HDZ BiH početkom sedmice su usaglasili imena ministara, ali je naknadnom provjerom utvrđeno da je umjesto minimalno osam bošnjačkih ministara predloženo sedam. Dunovićevu odluku predsjednik FBiH Marinko Čavara nazvao je ishitrenom

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.