Vlada Tuzlanske županije

Od 4 milijuna KM izdvojenih za saniranje lokalnih cesta, ni jedna marka ne ide hrvatskim i srpskim naseljima

24.06.2022.
u 12:26

Vlada Tuzlanske županije u utorak je donijela odluku o odobrenim projektima sanacije lokalnih i nerazvrstanih cesta na području ove županije. Za te namjene izdvojeno je više od 4 milijuna KM kojima se financiraju 34 projekta. Vlada SDA - DF i ovaj je put pokazala kako se načelo "građanski" primjenjuje u praksi jer ni jedna konvertibilna marka nije namijenjena sredinama koje većinski naseljavaju Hrvati ili Srbi. Iako je dosta naseljenih mjesta koja vape za boljom infrastrukturom, to nije bilo dovoljno za donositelje odluka i još jednom su iskazali jasan smjer kojim im žele na svaki način otežati svakodnevicu.

 

Kako ističu iz ŽO-a HDZ-a BiH Soli, raduje ih svaki napredak uvjeta života u svakom naselju koje će dobiti potporu, ali postupak gdje ima sredstava samo za jedne nije nikakvo iznenađenje, nego kontinuitet odsutnosti dijaloga i razumijevanja potrebe onoga koji je slabiji i manje brojan na nekom od teritorija BiH. - Nema se s kime o takvim lošim pojavama na političkoj sceni razgovarati. Nažalost, i zastupnici koji sjede u Klubu Hrvata Skupštine TŽ-a Boris Krešić (DF) i Vedrana Petrović (SDP) nisu protiv takvog odnosa, a sve pod tim famoznim plaštem građanskog koncepta. Zapravo, ovime su pokazali kako nismo svi jednaki i žalosti što se nije moglo naći dva-tri projekta koja su u sredinama gdje su većinski Hrvati ili Srbi, a ima ih barem stotinu - ističe Danijel Nikolić, predsjednik ŽO-a Soli.

 

Inače, treba podsjetiti da u Tuzli tamošnja vlast na čelu s SDP-om, iz kojeg dolazi Denis Bećirović, kandidat za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH, ne dopušta normalno funkcioniranje mjesne zajednice. - Kad se slušaju te velike najave promjena, a u Tuzli nisu spremni organizirati demokratske izbore u mjesnoj zajednici, onda zapravo vidite da je to jedna lažna slika tog građanskog koncepta. Taj koncept koristi brojnosti kao sredstvo izvršenja loših politika i to je vidljivo na svakom koraku - dodaje Nikolić. 

- Uz takvu političku agendu kojoj svjedočimo na cijelom području Tuzlanske županije treba dodati i nedefiniran stav te odnos politike stranaka Hrvatskog narodnog sabora prema sredinama gdje hrvatski narod nije u prilici biti značajan politički čimbenik i rezultat svega toga su i ovakve odluke Vlade, a puno toga još je i na lokalnim razinama o kojima se više i ne isplati upozoravati i raspravljati jer nemamo adekvatnu potporu - zaključuje Nikolić.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?