Nakon dva mjeseca

Od 1. lipnja ponovno se uspostavlja putnički željeznički promet u RS

30.05.2020.
u 15:10

Od ponedjeljka, 1. lipnja, ponovno se uspostavlja promet putničkih vlakova Želјeznica Republike Srpske po važećem redu vožnje.

Obustava je bila na snazi od 20. ožujka, zbog pandemije koronavirusa. 

Prometovanje putničkih vlakova Želјeznica RS-a uspostavlјa se uz provođenje zaklјučka Stožera za izvanredne situacije RS, te u skladu sa uputstvima Instituta za javno zdravstvo RS, s cilјem prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID – 19. 

Iz entitetskih Željeznica naglašavaju da je pri ulasku u prostore želјezničkih postaja i čekaonica obvezna dezinfekcija obuće i ruku, uporaba maski za lice želјezničkog osoblјa i putnika te fizičko rastojanje između osoba od najmanje jedan metar.

Ulazak u vlakove bit će reguliran, uz obavezno poštovanje svih navedenih uputstava, na jedna vrata, a prilikom rasporeda putnika u vlakovima, nužna je fizička distanca – uporaba svakog drugog sjedišta u kupeima. 

Poštujući propisane mjere, Želјeznice RS će svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vlakova, kao i staničnih objekata. 

Putnički brzi vlakovi na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo i Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo, kao i lokalni putnički učenički vlakovi broj 6603/6604 Doboj – Petrovo Novo – Doboj, neće prometovati do dalјnjeg. 

Iz Želјeznica RS pozivaju putnike na poštovanje propisanih mjera, kako bi svi korisnici želјezničkog prometa bili sigurni i zaštićeni tijekom putovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?