Korisno

Očistite cijelo kućanstvo u svega nekoliko minuta: Sve što vam treba je kuhinjska sol

22.05.2020.
u 08:10

Obična kuhinjska sol odlična je za začiniti hranu, ali ona je učinkovita i za čišćenje kućanstva. Ako se pametno koristi, kuhinjska sol pomaže kućanstvu da izgleda sjajno, ali i bude čisto, prenosi The Indian Express. Evo nekoliko načina na koje možete iskoristiti sol u kućanstvu:

1. Ako se u kućanstvu borite s problemom mravi, sve što trebate napraviti je blokirati im put s malo soli. To je najjednostavniji način da se riješite mravi i držite ih dalje od vaših namirnica, pogotovo ako ih zaustavite prije ulaska u kuću.

2. Koristite sol za čišćenje vrata i prozora. Prvo što trebate napraviti je po prozorima pošpricati malo octa te pustiti ih da se osuše. Zatim ih dobro utrljajte smjesom sode bikarbone i soli. Na kraju isperite sve toplom vodom i ostanite zadivljeni odličnim rezultatom.

3. Sol može očistiti gotovo sve mrlje, poput prolivenog mlijeka na kuhinjskim površinama ili prolivenog umaka na štednjaku. Sve što trebate napraviti je na njih staviti pastu od tople vode i soli te ostaviti neko vrijeme da djeluje. Zatim je očistite i bit će kao da mrlja nikada nije ni bilo.

4. Može poslužiti i za čišćenje plastičnih posuda i staklenki. Jednostavno u njih stavite jednu žlicu soli te ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim isperite vrućom vodom. Uz to što će vam posude biti savršeno čiste, bit će i bez neugodnih mirisa.

5. Odčepite svoj odvod uz pomoć soli. Pomiješajte jednu šalicu soli, malo sode bikarbone te pola šalice octa. Smjesu izlijte u svoj odvod te pričekajte barem petnaest minuta pa isperite vrućom vodom.

6. Ako su vaše krpe ili spužve stare i istrošene, nemojte ih bacati. Jednostavno ih stavite u posudu s toplom vodom i tri do četiri šalice soli te ostavite da se namaču preko noći. Sljedeće jutro imat ćete potpuno nove krpe i spužve spremne za ponovno korištenje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije