Ekoakcij Buna 2018

Očišćena Buna, iz vode izvađeno 100-tinjak vreća smeća i otpada

30.06.2018.
u 18:22

U jednosatnoj aktivnosti pod vodom je izvađeno 100-tinjak vreća smeća i otpada među kojima je bilo i nekoliko nedozvoljenih ribolovnih alata - vrša, koje su članovi USR Neretva 1933 po vađenju i uništili.

Dana 30.06.2018. god. u organizaciji Sportsko ekološke udruge Hercegovina iz Mostara (SEUH) je održana sedma po redu ekološka akcija čišćenja korita i priobalja rijeke Bune kod  Mostara. U ovoj već tradicionalnoj aktivnosti je sudjelovalo trinaest ronilačkih klubova iz svih dijelova BiH i zemalja u okruženju (KPA Vodomar Duga Resa, ERK HVIDRA Split, ERK Timun Gradac, ERK Periska Ploče, HRK Neum, RK Buško Jezero Livno, ŠREK Vidra Ljubuški, RK Nemo Brčko, RK Vidra Modriča, KPA Explorer Sarajevo, RK Posejdon Mostar, RK Neretva Mostar, SEUH), priopćio je SEUH. 

Potporu 50-tku ronilaca su pružali članovi DVD Buna sa svojim kajacima i Članovi USR Neretva 1933 kao timovi na kopnu. U jednosatnoj aktivnosti pod vodom je izvađeno 100-tinjak vreća smeća i otpada među kojima je bilo i nekoliko nedozvoljenih ribolovnih alata - vrša, koje su članovi USR Neretva 1933 po vađenju i uništili. 

Ovu društveno korisnu aktivnost, a koja je ujedno i najveće okupljanje ronilaca u BiH su podržali brojni društveni i gospodarski subjekti: Turistička zajednica HNŽ, Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar, HT Eronet, MATRES Unicredit Bank, Agram Invest, Mališić dd., Ledo, Ožujsko pivo, Aluminij dd., Podrumi Vilinka, Grad Mostar Služba za civilnu zaštitu, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ i drugi. 

Nakon ronilačko-ekološke aktivnosti upriličen je prigodan ručak za sudionike akcije u Relax outdoor centru na Buni gdje je ujedno i lociran stožer EKO akcije. Ronioci nastavljaju druženje i sutradan zaronom u jezero HE Mostar, te paintball turnirom, nakon čega je predviđen povratak kućama. 

SEUH se zahvaljuje svim sudionicima na aktivnom sudjelovanju u ovoj nesvakidašnjoj društveno korisnoj aktivnosti, te svim gospodarskim i društvenim subjektima na nesebičnoj potpori. Seuh će i u narednom godinama nastaviti sa navedenom aktivnošću u još većem opsegu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?