SJAJNI TRIKOVI

Očekujete goste? Očistite ovih par stvari i dom će izgledati besprijekorno

čišćenje
shutterstock
15.12.2021.
u 10:09

Započnite sa čišćenjem mjesta koja će se najvjerojatnije primijetiti – kuhinjski pult i kupaonica – a zatim dodajte svježe cvijeće ili zelenilo

Bez obzira pripremate li se za blagdansku zabavu tjednima ili ste upravo saznali da će vam gosti doći za nekoliko sati, evo nekoliko savjeta kako vaš dom odmah izgleda blistavo i sjajno.   Započnite sa čišćenjem mjesta koja će se najvjerojatnije primijetiti – kuhinjski pult i kupaonica – a zatim dodajte svježe cvijeće ili zelenilo kako bi vaš dom bio u blagdanskom raspoloženju. Nakon toga pratite savjete portala Real Simple za uljepšavanje doma.

Uklonite nered u kuhinji

Prvi korak: očistite kuhinjske pultove. Čak i ako nemate vremena oprati ploču za kuhanje ili se baviti posuđem u sudoperu, čistoća radne površine ostavit će dojam da je vaša kuhinja uredna i organizirana. Za početak uklonite sve sa pulta, a zatim ga obrišite sredstvom za čišćenje kako biste uklonili prljavštinu i mrvice, a zatim možete isprobati trik s pladnjem. Uzmite ukrasni pladanj i upotrijebite ga za sve što želite ostaviti na pultu, poput soli i papra. Pladanj čini da sve izgleda uredno, a da ne morate potpuno očistiti pult.

Uljepšajte kauč

Sljedeće, vrijeme je da se pozabavite dnevnim boravkom. Uljepšavanje kauča jednostavan je način da cijela soba izgleda čišće. Ako imate kućnog ljubimca koji se linja, zgrabite valjak za dlačice kako biste ga očistili. Naravno, ovo također djeluje na uklanjanje dlačica i mrvica. Ako vam jastuci izgledaju malo ravni, pokušajte dodati drugi umetak, a također povećajte umetak tako da bude 1 do 2 centimetara veći od presvlake. Konačno, preklopite sve deke tako da izgledaju uredno, a kauč izgleda udobno.

Brzo očistite kupaonicu

Za završno čišćenje neposredno prije nego što se gosti pojave, zamijenite svježe ručnike za kupanje i ručnike za ruke i postavite novi otirač kako biste znali da je i čist i suh. Obrišite zrcalo: prvo raspršite sprej za čišćenje na krpu koja ne ostavlja dlačice, a zatim obrišite u obliku slova S kako biste bili sigurni da na ogledalu nema mrlja.

Dodajte svježe cvijeće ili zelenilo

Postavite svježe cvijeće i sobne biljke na najbolja mjesta. Kako bi se buket dodatno iskoristio, izvucite nekoliko stabljika te ih stavite u vazu blizu umivaonika. Tako ćete imati cvijeće u dvije sobe.

Prigušite svjetla

Kako bi se vaš dom osjećao spreman za zabavu, uzmite primjer iz svog omiljenog restorana i prigušite svjetla. Ništa ne čini sobu sjajnije od svjetlosti svijeća. Zapalite nekoliko svijeća i postavite ih na mjesta gdje ih možete držati na oku i malo je vjerojatno da će ih gosti srušiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?