Sastanak u SBŽ

Očekuje se gradnja brze ceste Lašva - Donji Vakuf

ČAVARA SBŽ
29.11.2015.
u 07:00

Dio zgrade, u kojoj je smještena Mješovita srednja škola Travnik, bio bi vraćen u vlasništvo Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Izgradnja brze ceste Lašva - Donji Vakuf i povrat zgrade travničke Gimnazije Vrhbosanskoj nadbiskupiji teme su o kojima su u Travniku razgovarali članovi Vlade i Sabora SBŽ-a s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom i potpredsjednicom Federacije BiH Melikom Mahmutbegović, piše Večernji list BiH.

Kako je kazao Čavara nakon sastanka, predstavnici županijske vlasti istaknuli su spremnost na kreditne aranžmane, zajedno s Vladom Federacije Bosne i Hercegovine, kako bi bila okončana izgradnja srednjoškolskog centra u Travniku. Na ovaj način dio zgrade, u kojoj je trenutačno smještena Mješovita srednja škola Travnik, bio bi vraćen u vlasništvo Vrhbosanskoj nadbiskupiji, sukladno odluci Doma za ljudska prava, odnosno presudi Ustavnog suda Federacije BiH. Čavara je istaknuo kako je za ove namjene nužno planirati i novac u proračunu Federacije BiH.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo kazao je kako Vlada SBŽ-a već dugo predlaže Vladi Federacije BiH mogućnost zajedničkog dugoročnog kreditnog aranžmana za izgradnju srednjoškolskog centra, za što je potrebno još oko 11 milijuna KM. Govoreći o brzoj cesti Lašva - Donji Vakuf, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović kazala je kako očekuje, nakon dugogodišnjeg čekanja, konačni početak izgradnje.

Naglasila je kako je Srednjobosanska županija bila dugo zanemarena kada je riječ o prometnoj infrastrukturi, iako su ceste na ovom području najopterećenije u BiH. Na sastanku u zgradi Vlade SBŽ-a sudjelovali su, među ostalima, federalni ministri Denis Lasić i Josip Martić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?