Potraga za nestalim Mićom Kneževićem (77) iz Drvara

Očajna obitelj lijepi plakate po Livnu, Tomislavgradu, Kupresu, Glamoču, traži pomoć građana, medija...

17.07.2019.
u 15:15

Djelatnici policije zajedno s obitelji nestalog Miće Kneževića iz Drvara, Gorskom službom za spašavanje HBŽ, Vatrogasnim društvom Livno i ostalim policijskim agencijama, te brojnim građanima, i dalje tragaju za nestalim sedamdesetsedmogodišnjakom. Mićo se u nepoznatom pravcu udaljio iz Županijske bolnice Livno 5. srpnja.
Trinaest dana neizvjesnosti i strepnje prevelik je teret za obitelj, govori nam  kćerka nestalog Jovanka Tomić koja sa suprugom i sestrom Anom sve te dane bezuspješno traga za bolesnim ocem. Mićo je u bolnicu došao zbog bolova u trbuhu i na odjelu za internu medicinu primio infuziju a potom je, kako ističe naša sugovornica, napustio bolnicu, kretao se do kružnog toka u Splitskoj ulici, nastavio se kretati desnom stranom prema industrijskoj zoni, prešao ulicu iza bivše Energopetrolove benzinske crpke, nadzorne kamere su ga 'uhvatile' kod PC „Ivanović“, a potom njegovo kretanje bilježi i kamera u krugu livanjske Carine, točnije kod Vrtlarije Šarić i od tada mu se gubi trag.
„On je stariji čovjek, bolestan, na snimcima se vidi da se jako sporo kreće, smatramo da nije mogao otići daleko, ali nigdje ga nema,“ govori Jovanka sa suzama u očima i dodaje kako se posljednji put na kamerama viđa u 14:27 toga petka, 5. srpnja, i to je sve što znaju.
„Ljudi su nam izlazili u susret na razne načine, evo jučer, danas, i sve ove dane mnogo žitelja se uključilo, ja želim da im zahvalim svim srcem što su uz nas, što nam pomažu,“ govori Jovanka a jecaj prekida priču. Govori i to kako su tražili pomoć vojske (OSBiH), no, prošlo je već osam dana još nikakvog odgovora nisu dobili.
„Tata je na sebi imao sive hlače na peglu, crne cipele, svjetlo zelenu kariranu košulju, srebrni sat, a jakna, šešir, novčanik, dokumenta, mobitel… sve mu je ostalo u bolnici. On se slabo kreće, preživio je tri moždana udara, ima malo problema i sa ravnotežom. Redovito ide na sve kontrole, redovito troši terapiju… nekad se desi da on nešto zaboravi ali to traje vrlo kratko. Na sve kontrole do sada, i u Tomislavgrad i u Mostar, išao je s majkom. Ovoga puta, medicinska sestra u Drvaru nije dopustila mojoj majci da ide s njim za Livno. Prvi put je to da ide bez mame i događa se ovo…,“ govori Jovanka te dodaje i da je policija o njegovom nestanku kasno obaviještena, tek oko 18 sati. Također kaže kako njen otac ne priča puno, prvi neće stupiti u razgovor, jedino kad vidi djecu ne može odoljeti, obrati im se, našali… Pitanja je puno, odgovora niti jednog.
Kćerke nestalog, Ana i Jovanka, mole građane Livna u dijelu grada oko kruga Carine i okolnim selima da pregledaju svoje okućnice i pomoćne objekte, nadajući se da se starac negdje sklonio. Polijepile su plakate po Livnu, Tomislavgradu, Kupresu, Glamoču, Posušju, Mostaru…Nadaju se da je živ, govore da nije mogao daleko otići, jedino čega se pribojavaju je da ga nije netko povezao dalje, izvan Livna. Stoga mole još jednom cjelokupnu bh. javnost, sve građane da, ako vide nekoga tko bi po opisu i slici, mogao biti njen otac, to jave Ani na tel. 065 036 353 ili policiji na 122. Svojih četvero djece ostavili su kod majke u Drvaru, a one sa Jovankinim suprugom, svakog dana od ranog jutra do kasno uvečer pretražuju svaki kutak, svaku livadu, rijeke…, a nade da će ga naći živog sve je manje.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?