SOGFBiH

Obuka dužnosnika lokalne samouprave o vodnim uslugama

18.10.2019.
u 19:53

U organizaciji Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOGFBiH), 24. listopada 2019. godine u Hotelu Emporium u Bihaću, s početkom u 10 sati održat će se obuka na temu: „Razvoj kompetencija izabranih dužnosnika u jedinicama lokalne samouprave za usluge vodopskrbe, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda“. 

Obuka se realizira u sklopu Projekta „Regionalna mreža za razvoj kapaciteta (RCDN) za usluge vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda“.

Cilj obuke je da se sudionici upoznaju s pravim okvirom lokalne samouprave u sektoru vodnih usluga kako bi bolje razumjeli svoju ulogu i odgovornost, da razumiju važnost i potrebe za poboljšanjem organizacije pružanja vodnih usluga na razini jedinica lokalne samouprave (općine i gradovi), kao i da zajednički razvijaju svoje kompetencije i na taj način osiguraju kolaborativn pristup pružanju vodnih usluga na lokalnoj razini. 

Teme koje će obuka obuhvatiti su sljedeće: 
1. Opći aspekti vodnih usluga, 
2. Integrirano upravljanje imovinom, 
3. Investicije u kapitalnu infrastrukturu, 
4. Upravljanje vodnim uslugama i 
5. Tarifna politika.

Projekt u okviru kojeg se održava obuka usmjeren je ka povećanju efektivnosti i efikasnosti javnih komunalnih poduzeća iz oblasti vodoopskrbe na Zapadnom Balkanu, dajući doprinos boljem pružanju usluga s ciljem povećanja broja stanovništva koje ima pristup uslugama pitke vode i odvodnje, te da bi se zadovoljila pravna stečevina EU (Acquis Communautaire) za okoliš.

Projekt zajednički financiraju Švicarsko državno tajništvo za ekonomske poslove (SECO) i Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Njemačke (BMZ), a realizira se kroz GIZ projekt “Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Europu - modernizacija općinskih usluga” (ORF MMS)”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?