BIZARNO

Obitelj iz Semeljaca priredila sve za pokop pa doznala da je baka ipak živa!

27.01.2018.
u 13:12

Iskreno nam je žao zbog nastale situacije te se nadamo da će se utvrditi okolnosti koje su dovele do ovog slučaja”, stoji u priopćenju Ravnateljstva KBC-a Osijek.

95-godišnja Marija Matthias iz Semeljaca pokraj Đakova je proglašena mrtvom, a ožalošćena rodbina, odmah nakon primitka tužne vijesti, počela je pripreme za pokop.

Prvo je dogovoren svećenik i termin pokopa (danas u 15 sati), potom i karmine u mjesnom domu i grobno mjesto. Sve to vrijeme, dok se pokop pripremao, starica je ležala u bolničkoj postelji osječkog KBC-a - živa.

Kako je došlo do ovakvog propusta jučer je pokušao doznati njezin unuk Josip Šogorić, čija  je supruga Mihaela opisala što se dogodilo, piše glas-slavonije.

– Baka je bila smještena u jednom domu za starije. U četvrtak joj je bilo loše pa je odvezena u osječki KBC, gdje je bila na opservaciji, s njom je bio i Josip. U bolnici mu je rečeno neka ide kući, a da će baka biti smještena na nekom od odjela. Na kraju su je smjestili na gastroodjel. Istoga tog dana poslijepodne oko 16 sati zvali su nas iz doma da je baka preminula - kazala je Mihaela. 

– Gazdi doma javljeno je da je baka umrla. Normalno, mi smo se uhvatili priprema, sve je priređeno, od doma za karmine, hrane, pogrebne firme za prijevoz pokojnika, čak je iskopano i pola rake. Međutim, kad je moj suprug otišao s osobnom iskaznicom u KBC kako bi sredio papire, nazvao me je i rekao kako je baka živa - priča nam Mihaela. Dodaje i kako je riječ o najstarijoj ženi u Semeljcima, rođenoj 1923. godine.

Obavijest o smrti bake Marije obitelj je polijepila u svom selu pa je jučer žurno skidala osmrtnice.

– Možete misliti kako je bilo mom suprugu kada su mu u bolnici rekli da je baka živa. Nije mogao vjerovati pa su mu otvorili vrata sobe, gdje je baka ležala na krevetu - s nevjericom prepričava Mihaela.

O ovom slučaju tražili smo očitovanje Ravnateljstva KBC-a Osijek, koje je, kako nam je pojašnjeno u dopisu, utvrdilo da kod njih nije došlo do pogreške.

- Kao kontakt-osoba u našem sustavu naveden je unuk pacijentice te, prema protokolu KBC-a Osijek u slučaju smrti, nadležni liječnik obavještava isključivo osobu koja je navedena kao kontakt-osoba. Iskreno nam je žao zbog nastale situacije te se nadamo da će se utvrditi okolnosti koje su dovele do ovog slučaja”, stoji u priopćenju Ravnateljstva KBC-a Osijek.

Josipova supruga Mihaela kaže kako je točno da je on ostavio svoj broj u bolnici, ali ne vidi razlog zbog kojeg u slučaju stvarne smrti starice o tome ne bi bio obaviješten i dom u kojemu je boravila.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije