mostar

Obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika Vojne policije HVO-a Livno u Mostaru

17.09.2019.
u 15:20

17. rujna 1993. godine u dvorištu prijeratne Treće osnovne škole, a danas mostarske Gradske vijećnice u ulici Hrvatskih branitelja na Bulevaru, poginula su osmorica mladih branitelja 2. Lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a Livno, na tadašnjoj prvoj crti razdvajanja Mostara.

U znak sjećanja u Mostaru su danas podno spomen obilježja položeni vijenci i upaljene svijeće.

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, prijatelja, suboraca, predstavnika županijskih i gradskih vlasti Hercegovačko-neretvanske županije i Vlade Hercegbosanske županije vijence su položili i dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, kao i predstavnici braniteljskih udruga, pripadnici udruga specijalne i vojne policije.

Po završetku rata, na mjestu pogibije postavljen je drveni križ, koji je godinama svjedočio i pokazivao mjesto na kojem je 17. rujna 1993. život izgubilo osam mladih pripadnika 2. lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a Livno.

Kasnije je postavljeno spomen obilježje u obliku stećka, djelo akademskog kipara Andreja Gvozdena, na kojem su uklesana imena poginulih branitelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije