Svečanost

Obilježena 20. obljetnica busovačkog odjela Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“

Busovaca
15.04.2016.
u 13:08

Pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, sinoć, 14. travnja 2016. godine u kino dvorani „Theatre“ u Busovači, svečano je obilježena 20. obljetnica Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“, područni odjel u Busovači.
 
Svečanost obilježavanja započela je otvaranjem izložbe „Retrospektiva“ posvećene dvadesetogodišnjem radu Glazbene škole. Otvarajući izložbu, voditeljica busovačkog odjela OGŠ „Jakova Gotovca“ Davorka Dujmušić zahvalila je svima koji su, na bilo koji način, dali potporu radu Glazbene škole.
 
Zatim je uslijedio svečani koncert na kojem su nastupili sadašnji učenici OGŠ „Jakova Gotovca“, kao i nastavnici, bivši učenici, prateći sastav, suradnici i gosti iz drugih gradova i država.

Uz čestitku na uspješnom dvadesetogodišnjem radu busovačkog odjela OGŠ „Jakova Gotovca“, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je nastavnicima, učenicima i svima onima koji su pridonijeli uspješnom radu OGŠ „Jakova Gotovca“.

„Čast mi je i zadovoljstvo biti pokrovitelj 20. obljetnice Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“ koja pridonosi bogatijem kulturnom životu u općini Busovača. Zahvaljujući voditeljici odjela Davorki Dujmušić i vrijednim nastavnicima, mnogi mladi, talentirani glazbenici usvojili su i još uvijek usvajaju vrijedna znanja i vještine. Uvjeren sam da ćemo svjedočiti još puno godina uspješnog i kvalitetnog rada ove Glazbene škole.“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

U prigodnom obraćanju, voditeljica busovačkog odjela OGŠ „Jakova Gotovca“ Davorka Dujmušić predstavila je dvadesetogodišnji rad škole.

„U dva desetljeća rada ovog odjela, glazbeno se obrazovalo oko 800 djece iz Busovače. U ovom odjelu započeli su svoje glazbeno obrazovanje desetak naših sugrađana koji su danas profesori i magistri struke te rade i djeluju od Novog Travnika, Sarajeva, Tuzle do Zagreba. Neki od njih su danas predavači u ovoj školi. Danas ovaj odjel pohađa 60 učenika. S ponosom želimo istaknuti da je Glazbena škola u Busovači postala srce kulture našega grada.“, istaknula je Davorka Dujmušić.

U sklopu koncerta, voditeljica odjela Davorka Dujmušić uručila je zahvalnicu predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari za potporu radu Glazbene škole i za pokroviteljstvo 20. rođendana OGŠ "Jakova Gotovca", područni odjel Busovača, priopćeno je iz Ureda Predsjednika FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije