Obilježen blagdan Sv. Male Terezije u župi Presnače kod Banja Luke

02.10.2017.
u 16:15

Članica Predsjedništva HDZ-a BiH i savjetnica ministra za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Marija Rapo, nazočila je jučer zajedno s predsjednikom Gradskog odbora HDZ BiH Banja Luka Stipom Ojdanićem, obilježavanju patrona župe Presnače, Svete Male Terezije od Djeteta Isusa.

Svetu misu predvodio je fra Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki.

Ovu priliku Rapo je iskoristila da porazgovara sa povratnicima iz ove župe o njihovim potrebama i načinima rješavanja problema s kojima se susreće povratnička populacija na ovim prostorima.

Posveti ove župne crkve prije 12 godina na ovaj isti blagdan, nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, koji je uz koordinaciju sa tadašnjim župnikom pomogao u provedbi projekata sanacije župne crkve i pristupnih cesta.

Ovo svetište ostati će upamćeno i po mučeničkoj smrti župnika Filipa Lukende i časne sestre milosrdnice Cecilije Grgić, koji su u proteklom ratu spaljeni u župnoj kući koja je obnovljena 1999. godine.

Rapo je izrazila zadovoljstvo što se na ovaj blagdan u Presnači okupio veliki broj vjernika kako onih koji žive Banja Luci i okolici, tako i onih koji su došli iz Hrvatske i drugih europskih zemalja. Posebno je bila impresivna slika vjernika s ružama u rukama koji su tijekom mise pjevali i molili se svojoj zaštitnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?