sjednica

Obavljena rasprava o izmjenama zakona o plaćama koje se odnose na policajce

trzr
07.03.2017.
u 15:16

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrali su na sjednici u drugom čitanju izmjene zakona o plaćama i naknadama kojima bi se koeficijenti policijskih službenika za obračun plaća izjednačili s koeficijentima državnih službenika.

Ovo zakonsko rješenje prijedlog je zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudina Mehmedovića. Komisija za financije i proračun Zastupničkog doma podržala je njegov prijedlog, ali Ministarstvo financija i trezora BiH to nije moglo učiniti jer bi u proračun za te potrebe trebalo osigurati dodatnih pet milijuna KM na godišnjem nivou.

Zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH na samom početku rasprave o ovom zakonu tražili su izjašnjavanje o njihovom amandmanu koji nadležna Komisija nije podržala, ali tvrde da im Poslovnik omogućava da to zatraže i na sjednici. Kako njihovom zahtjevu nije udovoljeno, zatražili su polusatnu pauzu za konsultacije.

U obrazloženju amandmana je navedeno da je u Zakonu o plaćama i naknadama u institucijama BiH policijski dodatak za pripadnike Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Granične policije veći je za 10 posto od dodatka za sudske policajce koji obavljaju poslove jednake opasnosti i složenosti.

- Ovim amandmanom izjednačava se dodatak na plaću sudskim policajcima s policijskim dodatkom drugih policijskih službenika na nivou BiH - obrazložio je zastupnik SBB-a Mirsad Isaković.

Tako je uslijedila još jedna pauza u današnjem parlamentarnom zasjedanju, nakon koje je šef Kluba SBB-a Mirsad Đonlagić samo kazao da su trebali obaviti konsultacije u vezi s današnjom sjednicom.

Zastupnik Socijaldemokratske stranke (SDP) Saša Magazinović najavio je da će ovaj klub podržati predložene izmjene zakona.

O prijedlogu zakona, koji je pred zastupnicima u drugom čitanju, izjašnjavat će se nakon što obave raspravu o svim točkama dnevnog reda današnje sjednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?