Banja Luka

NSRS tijekom cjelodnevnog zasjedanja razmatrala tri zakona

17.09.2019.
u 21:40

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) su tijekom današnjeg rada raspravljali o samo tri točke.

Kao i tijekom prethodnih zasjedanja, najmanje se raspravljalo o zakonima, jer su parlamentarci otvarali teme koje nisu povezane s točkama dnevnog reda.

Nakon zastupničkih pitanja i premijerovih odgovora, na šestoj redovitoj sjednici, prvoj nakon ljetne zastupničke pauze, razmatran je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutarnjim poslovima – po hitnom postupku.

- Dopunama zakona poboljšat će se materijalni status policijskih službenika koji su stekli pravo na ostvarivanje starosne ili invalidske mirovine - rekao je entitetski ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač.

Propisuje se da će se policijskom službeniku osobni koeficijent za ostvarivanje prava na mirovinu utvrđivati na osnovu pet godišnjih plaća koje su za njega najpovoljnije.

Prije toga, entitetski parlament je potvrdio ostavku ministrice trgovine i turizma Dragice Kovač, a na tu funkciju imenovana je Suzana Gašić.

Sjednica se nastavlja i sutra, a na dnevnom redu je više od 40 točaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?