sjednica

NSRS sutra o pravima radnika za vrijeme nezaposlenosti

22.10.2019.
u 21:35

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će nastavljena sutra razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Ovaj zakon doprinosi boljoj socijalno-ekonomskoj zaštiti nezaposlenih osoba kojima bez njihove suglasnosti, krivnje ili zahtjeva prestane radni odnos.

Kroz predložena rješenja, produženo je trajanje dužine prava na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti za radnike s dužim radnim stažom, i visina novčane naknade. Predloženim rješenjem maksimalno trajanje prava na novčanu naknadu s dosadašnjih 12 produženo je na 24 mjeseca (za radnike sa preko 35 godina radnog staža). Predviđeno je da se visina najniže novčane naknade za vrijeme nezaposlenosti povećava se 258 KM na 360 KM.

Danas, prvog dana zasjedanja parlamenta, okončala je raspravu o Prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg entitetskog proračuna po hitnom postupku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije