Novoimenovani šef OESS misije u BiH posjetio Ministarstvo odbrane BiH

19.09.2017.
u 16:23

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas u nastupni posjet novoimenovanog šefa Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u BiH veleposlanika Bruce G. Bertona.

Tijekom sastanka ministrica Pendeš izrazila je zahvalnost na dosadašnjoj suradnji Ministarstva obrane BiH i OESS-a koja je na visokoj razini, a rezultat suradnje su brojni realizirani projekti i donacije kao i potpora koju OESS pruža našoj instituciji na putu ka euroatlantskim integracijama. Novoimenovanom veleposlaniku je čestitala na dužnosti koju će obavljati te poželjela uspješan rad.

Ministrica obrane BiH istaknula je posvećenost MO i OS BiH aktivnostima koje doprinose stabilnosti i sigurnosti u zemlji i svijetu, kao što su rješavanje viška naoružanja i uništavanje streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava (SiMES), osiguranje skladišta, deminiranje, sudjelovanje u misijama potpore miru i angažiranost tijekom prirodnih katastrofa u zemlji.

Također, razgovaralo se i o drugim važnim pitanjima koja su aktualna za Ministarstvo obrane BiH kao što je aktivacija Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP).

Veleposlanik Berton zahvalio se na prijamu i čestitao MO i OS BiH na svim dosadašnjim uspjesima i naporima koji doprinose BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, osobito na doprinosu sudjelovanja naših pripadnika u mirovnim misijama, te iskazao svoju otvorenost za nastavak suradnje na svim projektima koje OESS i MO BiH realiziraju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije