Ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša

Novinari nisu zaštićeni u BiH, ne mogu se slobodno izražavati

BiH,27.01.2016.Mostar ,  Ministar Josip Grubesa, Photo:Stojan Lasic
30.08.2016.
u 07:00

Ministarstvo pravosuđa BiH napravilo je detaljno izvješće o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH, koje bi se, nakon što ga je potvrdilo Vijeće ministara BiH, danas, 30. kolovoza, trebalo naći pred zastupnicima u državnom Parlamentu. Ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša očekuje podizanje svijesti u društvu o temeljnim slobodama pa samim tim i medijskim slobodama ističući kako “stanje medijskih sloboda u BiH postaje sve alarmantnije”.


Ministre Grubeša, kako ocjenjujete stanje medijskih sloboda u BiH i što se konkretno navodi u izvješću koje je načinilo vaše Ministarstvo?

- Javnost u BiH potpuno je svjesna činjenice da stanje tzv. medijskih sloboda u našoj zemlji, nažalost, nije na zadovoljavajućoj razini. Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo sve češćih napada na novinare i medije, a koji nisu odgovarajuće sankcionirani. Također, sva relevantna izvješća domaćih i međunarodnih institucija i organizacija pokazuju kako u našoj zemlji ove slobode nisu odgovarajuće zajamčene. Nadam se kako će ovo izvješće skrenuti pozornost s dnevnopolitičkih događanja na činjenicu da ne samo slobode medija nego i druge slobode zajamčene našim Ustavom, ali i međunarodnim konvencijama nisu primjereno zaštićene...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?