Kaos u Sudskoj policiji Federacije BiH

Novim izmjenama pravilnika ukidaju dužnosti koje pripadaju Hrvatima

22.09.2017.
u 09:00

Večernji list je prije nekoliko mjeseci pisao o procesu izbacivanja kadrova hrvatske nacionalnosti iz zapovjednoga lanca Sudske policije u Federaciji BiH. Sada su odgovorni, izgleda, odlučili taj proces privesti kraju i u cijelosti sve Hrvate izbaciti s odgovornih mjesta. - Ranija očitovanja Vrhovnog suda FBiH, koji upravlja Sudskom policijom, o toj temi samo su poslužila za smanjenje interesa medija za tu temu. U međuvremenu je nastavljeno sustavno izbacivanje Hrvata iz rukovodnih struktura u Sudskoj policiji. To se otvoreno vrši kroz interna unapređenja, a sada se, daleko od očiju javnosti, rade promjene pravilnika o unutarnjoj organizaciji i uredbe o činovima u Sudskoj policiji. Dovoljno je reći kako je dio procesa obavljen u vrijeme godišnjih odmora - rekli su za Večernji list sugovornici iz Sudske policije BiH.

Nema više zamjenika

Izmjenama pravilnika u unutarnjoj organizaciji predviđeno je ukidanje dužnosti zamjenika glavnog zapovjednika. Sudska policija bi bila jedina policijska organizacija u BiH koja u svojoj organizacijskoj strukturi nema dužnost zamjenika ravnatelja, odnosno, u ovom slučaju zamjenika glavnog zapovjednika.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
10:54 22.09.2017.

Dokad više Hrvat Bpšnjak Srbin kad ćete početi birati spremne kvalitetne kadrove. Odosmo svi u ..... zato što nas vode podobni, a sposobni napuštaju zemlju. Jest li bolesni kad ćete napisati članak o nekom kako se oforme komisije za testiranje kako se ljudi testiraju za odgovarajuća mjesta a ne samo mjeriti krvna zrnca, definitivno imate više procenata u vlasti i na drugim pozicijama nego što vas procentualnio ima u zemlji zašto o tome ne pišete. Hoćete da sa svojim procentom zauzmete pola pozicija, zato nam je vlast i nesposobna.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?