Zavod MIO/PIO

Novi Zakon smanjio bi za 200 KM mirovine policajcima, profesorima

12.06.2017.
u 08:00

O novom Zakonu o MIO/PIO koji nije dobio podršku u parlamentu, te će Vlada Federacije BiH raditi na njegovoj doradi podijeljena su mišljenja i u Zavodu MIO/PIO, piše Večernji list BiH. Dok ga jedni smatraju dobrim riješenjem, te ističu kako bi njegova primjena trebala doprinijeti stabilnosti ovog zavoda , a samim time i redovitoj isplati mirovina, drugi smatraju kako su to prazne floskule, te da je takav prijedlog zakona materijalno manjkav na što ukazuju brojni amandmani. Prema tvrdnjama našeg izvora iz Federalnog Zavoda MIO/PIO primjena takvog Zakona kakav je došao pred federalne zastupnike dugoročno bi stvori još veći broj socijalnih slučajeva u Bosni i hercegovini.

Veći broj manjih mirovina

“Obračun mirovina kakav je predložen u spomenutom prijedlogu Zakona povećao bi broj umirovljenika sa minimalnim mirovinama, a time i broj socijalnih slučajeva, umjesto da radimo suprotno”, kaže naš izvor.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

FB
Fra Batal
18:36 12.06.2017.

Ništa novo ionako je ogromna većina penzionera socijalni slučaj.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?