Gradsko kazalište mladih Vitez

Novi nastupi i uspjesi viteških kazalištaraca

07.06.2017.
u 08:00

Protekla dva vikenda Gradsko kazalište mladih iz Viteza gostovalo je u tri grada, u Subotici u Srbiji, Belom Manastiru u Hrvatskoj i u Žepču u BiH. U Subotici su nastupili na 22. međunarodnom “Dardas” festivalu uz kazališne družine iz šest zemalja.

Vitežani su se vrlo uspješno predstavili brojnoj kazališnoj publici u teatru “Lifka” što potvrđuju i nagrade koje su im dodijeljene. Naime, osvojili su drugu nagradu za najbolju predstavu te također drugu nagradu za najbolju režiju koja je pripala Mirni Mišković za režiju predstave “Svastike”.

Uloga za glumu

Glumačke nagrade dobili su Ivan Sajević za ulogu Dimitrija i Milana Bertović za ulogu Dore u ovoj predstavi. Uz to, pohvala stručnog žirija za glumu dodijeljena je Matei Bošnjak za ulogu Olivere, a GKM Vitez dobilo je posebnu vrijednu nagradu Dardasa - “Zoran Janković Jerry”.

U Belom Manastiru protekli petak Vitežani su nastupili na revijalnom Međunarodnom festivalu dječjeg teatra uz još sedam kazališta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izveli su predstavu “Crvenkapicine muke” i oduševili uglavnom mlade gledatelje, a vrijedno je naglasiti da je u ovoj predstavi nastupila i sedmogodišnja Pavla Plavčić koja je već godinu i pol članica viteškog kazališnog ansambla, a gostovanje u Belom Manastiru bilo joj je i prvo kazališno putovanje u inozemstvo.

U Žepču, na trećim uzastopnim Danima kazališta nastupilo je sedam teatara iz BiH i iz Hrvatske.

Vitežani su pred brojnom publikom u Domu kulture izveli predstavu “Lude sedamdesete”, a i ovaj kazališni festival nije imao natjecateljski nego revijalni karakter. Treba također reći da je GKM iz Viteza u petak na zatvaranju 4. uzastopne kulturne manifestacije “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” od organizatora dobilo posebno priznanje. Naime, viteški kazalištarci bili su aktivni sudionici u svim do sada organiziranim sve popularnijim kulturnim manifestacijama “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”.

Osnivač i voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević, najavio je početak 2. po redu Dana hrvatskog kazališta u Bosni i Hercegovini 17. lipnja koje će otvoriti Amatersko kazalište iz Slavonskog Broda predstavom “Maturantice”u Kazališnoj dvorani u Vitezu.

Domaći ansambl

Na Danima hrvatskog kazališta u BiH, uz organizaciju i domaćinstvo Viteza i GKM Vitez nastupit će kazališta iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije i BiH, a ova kazališna manifestacija bit će završena 21. srpnja nastupom domaćeg ansambla GKM iz Viteza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije