promocija u širokom brijegu

Novi magistri slikarstva, kiparstva i grafike ALU-a

15.12.2018.
u 10:00

- Danas je vaš dan, kruna vašega rada, truda, učenja. Nemojte diplomu smatrati kao potvrdu, koristite stečeno znanje i talent - kazao je prof. dr. Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru, na svečanoj promociji 19. naraštaja diplomanata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, upriličenoj u galeriji ove akademije.

Grafički dizajn

Dr. Čolak je uime dr. Zorana Tomića, rektora Sveučilišta u Mostaru, istaknuo kako je ALU ove godine pokrenuo studij grafičkog dizajna i dobio tri nove radionice te čestitao novim diplomantima, njihovim roditeljima i profesorima. Također, dr. Čolak je naveo kako je Sveučilište završilo proces integracije, izradilo novu petogodišnju strategiju 2018. – 2023. godine te sklopilo nekoliko značajnih međunarodnih ugovora i sporazuma te projekata. Otvoreni su novi studijski programi, učinjen je značajan posao u smislu infrastrukture, a Sveučilište je u 2018. napravilo pomak i na financijskom planu. Uime dekana ALU-a Stjepana Skoke, koji iz zdravstvenih razloga nije mogao nazočiti promociji, nazočnima se obratio dr. Svetislav Cvetković, prodekan za nastavu i studente.

Prenio je pozdrave dekana Skoke te zahvalio na potpori dr. Zoranu Tomiću, koji je prepoznao ALU kao jedinu umjetničko-obrazovnu sastavnicu Sveučilišta u Mostaru, Zdenku Ćosiću, premijeru ZHŽ-a, u kojem Akademija ima istinskog prijatelja, i širokobriješkom gradonačelniku Miru Kraljeviću te naglasio:

- Prošle su 22 godine od osnutka Akademije na inicijativu franjevaca i Franjevačke galerije u Širokom Brijegu te odluke Sveučilišta u Mostaru o njezinu osnivanju. ALU u Širokom Brijegu uspio se izdignuti kao respektabilna visokoobrazovna ustanova, kako u BiH tako i izvan njezinih granica. Od ove akademske godine prešli smo na sustav 3+2 i pokrenuli diplomski studij grafičkog dizajna u suradnji s profesorima Sveučilišnog centra Varaždin. Vrijedi istaknuti i naš poslijediplomski doktorski studij Ars sacra, na kojem trenutačno studira 21 student. Svoj edukacijski i umjetnički doprinos izgradnji i profiliranju širokobriješkog ALU-a davali su i daju profesori s različitih likovnih akademija, iz Zagreba, Sarajeva i Beograda.

Nakon prisege, diplome magistara slikarstva, kiparstva i grafike te profesora likovne kulture dobilo je 16 diplomanata: Srećko Babić, Ana Naletilić, Andrea Pervan, Magdalena Vukoja, Matea Šimunić, Slaven Kolar, Josip Ivešić, Antonio Lukenda, Karolina Marušić, Ivana Pavlović, Iva Majurac, Natalija Šušnjar, Marijana Tole, Nikolina Andrijević, Tomislav Zane i Tomislav Ivanković.

Izložba radova

Postavljena je i izložba diplomskih radova, a predstavila ih je dr. Ivana Ćavar. Program je vodila Ema Kraljević, a u glazbenom dijelu nastupili su Jadranko Mikulić i Nino Stojić. Ana Naletilić zahvalila je uime 16 novih diplomanata ALU-a.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?